Barca: megvannak az aláírások, Bartomeu bajba kerülhet

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.17. 16:20
null
Egyre nehezebb helyzetben Josep Maria Bartomeu (Fotó: AFP)
Összegyűlt az előírt aláírás-mennyiség a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu elleni bizalmatlansági indítványhoz. Most voksolás dönthet arról, idő előtt távozzon-e a katalánok első embere.


Habár az utóbbi napokban úgy tűnt, nem lesz elegendő szignó a folytatáshoz – 24 órával a lezárás előtt még több mint kétezer hiányzott –, végül a gyűjtők nagy hajrával elérték a folyamat továbbviteléhez szükséges minimális 16 520 aláírást. A barcelonai Sport azt írja, az aláírásgyűjtőknek csütörtök 18 óráig kell átadnia a papírokat a klub illetékeseinek.

Ahogy a lap írja, az indítvány kezdeményezői a bevett gyakorlat szerint most is több aláírást gyűjtenek a megadott minimumnál, mert rendszeresen előfordul, hogy az iratok egy része érvénytelen. A Marca szerint már 18 ezernél járnak.

Amint megerősítik, hogy tényleg elég érvényes papír érkezett be, a klub szavazást ír ki, amelyen ténylegesen dönthetnek arról, hogy távozzon-e a klubot 2014 óta irányító sportvezető. A voksolás dátumát a madridi lap szerint 10-20 napon belül jelenthetik be, ha ezen a szavazatok kétharmada az elnök távozása mellett szól, a klub kénytelen eltávolítani Bartomeut a pozíciójából, és új elnökválasztást kiírni.

FRISSÍTÉS: a Barcelona hivatalos közleményben jelezte, hogy 20 687 aláírás érkezett be, vagyis a gyűjtők ténylegesen elérték – és bőven túlszárnyalták – az előírt számot. Most jóváhagyási, érvényesítési procedúrák következnek, ha itt is minden rendben, jöhet a szavazás.

Mint ismert, a Barcelona első embere az utóbbi időben rengeteg kritikát kapott a klub nem megfelelő dirigálása miatt, a Lionel Messi távozásáról szóló hercehurca csak olaj volt a tűzre.

Az eredeti, menetrend szerinti elnökválasztás 2021. március 20–21-én lenne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik