Barcelona: Még a marslakók is látják, hogy a VAR a Real Madridot segíti – Laporta

Vágólapra másolva!
2021.01.03. 12:46
null
Laporta a január 24-i elnökválasztás legnagyobb esélyese (Fotó: AFP)
Joan Laporta, az FC Barcelona elnöki posztjáért kampányoló elnökjelölt úgy véli, tanult a múltbéli hibáiból, és készen áll újra vezetni a katalán klubot.

 

Joan Laporta 2003 és 2010 között töltötte be a Barcelona elnöki tisztségét – emlékeztetett a Marca –, amely időszak alatt számos trófeát nyert a katalán klub.

„Mert imádom a Barcelonát – adta válaszul Laporta arra a kérdésre, hogy miért indul ismét az elnökválasztáson. – Szeretem a kihívásokat, és ez a legfontosabb most az életemben."

„Voltak hibáim (az első időszakban – a szerk.), de szívesebben emlékszem a jó dolgokra. Tanultam a hibákból, ezért nem fogom megismételni őket. Nem nézem a visszapillantó tükröt, csak arra fókuszálok, hogy mit teszek január 24-től."

Laporta szerint Josep Maria Bartomeuék nem hajtották végre azokat a szükséges intézkedéseket, amelyek biztosították volna a klub sikerességét.

„Ahogy azt 2015-ben elmondtam, nem bíztam azokban az emberekben, akik átvették a klub irányítását, sem pedig az üzleti modelljükben. Nagyon jó körülmények között adtuk át a vezetést, amit annyira ki szerettek volna használni, viszont a szükséges intézkedéseket nem hajtották végre" – jelentette ki.

Bartomeu elnöksége alatt háromszor is felülhetett Európa trónjára a Real Madrid – ezen időszak alatt a Barcelona csupán egy trófeát emelhetett a magasba.

„Hatalmas lehetőséget szalasztottunk el azzal, hogy a világ legjobb játékosa játszik nálunk (Lionel Messi – a szerk.). Többször kellett volna megnyernünk a Bajnokok Ligáját. Mindenesetre a vezetésem idején a Real Madrid egyet sem nyert." Hozzátette: reméli, a Barcelona BL-sikertörténete tovább íródik majd.

A katalán gárda nem kezdte jól az idényt Ronald Koemannal, aki a nyáron vette át a csapat irányítását.

„Emlékszem az első évünkre Frank Rijkaarddal. Az idény első fele stresszes volt, mivel nem nyertünk. A Valencia, a Deportivo és a Real Madrid is legyőzött minket odahaza" – emlékezett vissza.

„Az idény második fele azonban elképesztő volt. A 18 mérkőzésünk egyikén sem veszítettünk és harcban álltunk a bajnoki címért. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a futballban bármi megtörténhet." Hangsúlyozta: a Barcelonánál nem fér bele az, hogy átmeneti éve legyen az együttesnek.

Lionel Messi esetleges távozása kapcsán pozitívan nyilatkozott Laporta.

„Bizakodó vagyok, mivel azt mondta, az idény végéig vár a döntésével, ami időt adhat nekünk, hogy meggyőzzük a maradásáról. És van egy előnyöm Leónál: a szemében hiteles vagyok. Mindig azt mondja nekem, hogy minden, amit ígértem neki, teljesült. Ha a szavamat adom, betartom."

Laporta meggyőződése, hogy a VAR a Real Madridot segíti.

„Hogyha egy marslakó leszáll a Földre és meglátja a VAR-t, egyből észreveszi, hogy az a Real Madridnak kedvez." Kiemelte: a Barcelona tekintélye nem olyan, mint régen volt.

„Itt az ideje, hogy helyreállítsuk a klubot" – jelentette ki. Megjegyezte, nem foglalkozik azzal, hogy őt tartják a közelgő választás legnagyobb esélyesének.

„Optimista vagyok és győztes gondolkodásmódom van."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik