Barcelona: még 39 millió euróval tartoznak Messinek

Vágólapra másolva!
2021.08.12. 11:37
null
Messit még mindig nem fizette ki teljesen a Barcelona (Fotó: AFP)
Spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona labdarúgócsapata 39 millió euróval tartozik Lionel Messinek.

 

A Barcelona számára kedden új időszámítás kezdődött, miután Lionel Messit hivatalosan is bemutatta a Paris Saint-Germain. Az argentin világklasszis kétéves szerződést kötött a fővárosiakkal, és évente 35 millió eurót tehet zsebre.

Az El Mundo szerint a Barca még mindig tartozik klublegendájának, méghozzá nem is kevéssel – összesen 39 millió eurót nem fizetett ki a katalán együttes a 34 esztendős játékosnak. Ez az úgynevezett hűségbónusz, ami Messi korábbi szerződésében szerepelt.

 


 

Az egyesület borzalmas anyagi helyzete miatt – amiről Joan Laporta klubelnök is beszélt sajtótájékoztatóján – a Barca csupán 8.5 millió eurót utalt át a bónuszból.

A Barcelona egyértelműen nincs abban a helyzetben, hogy kifizesse korábbi csillagát. Négy éve Neymar is hasonló helyzetbe került, amikor a PSG-be igazolt, ő bíróságra is vitte az ügyet – meglátása szerint a katalán egylet 43.6 millió euró bónusszal tartozott neki. Az esetet éppen az elmúlt hetekben zárták le, miután a feleknek sikerült megegyezniük.

Messi utolsó sajtótájékoztatóján zokogva köszönt el klubjától, amelyben 21 esztendőn át futballozott, s nehéz elképzelni, hogy Neymarhoz hasonlóan elmérgesedhet a helyzet közte és a Barca között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik