Lewandowski megtartotta első sajtótájékoztatóját a Barcelona játékosaként (Fotó: Getty Images)

 

Mint korábban megírtuk, a Barcelona szerződtette Robert Lewandowskit, a lengyel válogatott támadóját. A Bayern Münchenben nyolc évet lehúzó csatár most megtartotta az első hivatalos sajtótájékoztatóját a katalánok játékosaként.

Lewandowski elmondta, hogy szeretne trófeákat nyerni, ehhez azonban lépésről lépésre kell haladnia a csapatnak: „Megvannak a lehetőségeink, hogy felérjünk a többiekhez és velük harcoljunk. Ez az idény sokkal jobb lesz, mint az előző volt” – tette hozzá a csatár, aki egy félidőt játszott a Real Madrid elleni bemutatkozó mérkőzésén. 

A támadó még a Bayern München színeiben részese volt a Barcelona 8–2-es legyőzésének a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, 2020-ban. Azon a találkozón egy gólt és egy gólpasszt vállalt. Lewandowski elismerte, még nem beszélgetett az új csapattársaival arról a mérkőzésről. 

„Az a múltban történt, és jobb, ha nem gondolunk vissza. Sőt, már senki sem emlékszik rá. Nekünk előre kell tekintenünk, ez a mi gondolkodásmódunk.”

Lewandowski gólt fejel a Barcelonának a Bajnokok Ligája 2019–2020-as kiírása negyeddöntőjében (Fotó: AFP)

Lewandowski szeretne annyi gólt szerezni a Barcelonában, amennyit csak tud, azonban a csapatmunkát még ennél is fontosabbnak tartja.

„Már az első naptól fogva a csapattársaim törekedtek arra, hogy megkönnyítsék a dolgomat. Próbálom majd a legjobbamat nyújtani. A legfontosabb, hogy csapatként mit tudunk elérni. Nagy potenciál van bennünk, de lépésről lépésre kell haladnunk.”

A lengyel válogatott csapatkapitányát arról is kérdezték, hogy milyen a kapcsolata a Barca korábbi edzőjével, Pep Guardiolával, aki két idényen keresztül irányította őt a Bayernben. 

„Sokat beszélgettem vele (Guardiolával – a szerk.) taktikákról, ennek köszönhetően már könnyebb Xavi rendszeréhez alkalmazkodnom. Pep megváltoztatta a futballról való gondolkodásomat. Ő is, és Xavi is remek edzők.”

A Barcelona szerda hajnalban folytatja a felkészülését, Dallasban játszik a Juventusszal, majd ezt követően még ezen a héten a New York Red Bullsszal is összecsap.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Szerda, 2.30:
 FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)