Barcelona: már ismerős védőt igazolnának Manchesterből

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.08.01. 10:26
null
Garcíát szeretné visszaszerezni a Barca (Fotó: AFP)
A goal.com beszámolója szerint az FC Barcelona szeretné visszacsábítani a Manchester Citytől Eric Garcíát. A 19 éves hátvéd 2017-ben épp a katalánoktól szerződött Manchester égszínkékjeihez. A probléma csupán annyi, hogy a City vezetősége ragaszkodik a fiatal bekkhez, akivel szerződést is hosszabbítana.


Gerard Piquéhez
hasonló utat járhat be Eric García, már ha minden az FC Barcelona tervei szerint alakul. A jelenlegi csapatkapitány-helyettes Piqué anno (2008-ban) egy manchesteri – igaz, a Unitednél – eltöltött időszak után lett a katalán sztárcsapat alapembere. Most a 19 éves Garcíát szeretné visszacsábítani Angliából a Barca vezetősége.

A spanyol védő 2017-ben 1.7 millió euróért cserébe szerződött a City akadémiájára, ahol a korosztályos csapatokat végigjárva a 2018–2019-es évadban háromszor a Ligakupában, majd a most befejezett fociidényben már 13-szor a Premier League-ben (sőt, egyszer a BL-ben, a zágrábi Dinamo otthonában) is lehetőséget kapott.

García értékét a transfermarkt.de 16 millió euróra teszi, de a goal.com szerint jóval 20 millió euró felett lehet az az ajánlat, amin egyáltalán hajlandóak elgondolkodni Manchesterben. Főleg, hogy a City épp hosszabbítani készül a jelen állás szerint 2022 nyarán lejáró szerződésű spanyollal.

A védő ötszörös U21-es válogatott, a különböző korosztályokban összesen 27 utánpótlás-válogatott meccse volt már.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik