A márciusban újraválasztott elnök a szurkolók türelmét kéri (Fotó: AFP)
A márciusban újraválasztott elnök a szurkolók türelmét kéri (Fotó: AFP)

 

Legutóbb 18 évvel ezelőtt, a 2003–2004-es idényben fordult elő az a katalánokkal, hogy nem volt kaput eltaláló lövésük egy BL-meccsen, ám akkor is csak azért, mert nem indultak a sorozatban – érthető hát, hogy a katalán drukkerek felháborodtak a Bayern München elleni 3–0-s vereség után.

Az FC Barcelona elnöke szerdán üzent a szurkolóknak a csalódást keltő eredmény után, azt kérte, legyenek türelmesek, s bízzanak a csapatban.

„Üdvözletem culés (Barca-szurkolók – a szerk.)! Ugyanannyira felháborodott és csalódott vagyok, mint ti! Számoltunk azzal, ami most történt, arra kérlek titeket, hogy legyetek türelmesek és továbbra is támogassátok a klubot. Bízzatok a csapatban, s bennünk. Szükségünk van a bizalmatokra, ne kételkedjetek, rendbe hozunk mindent!” – hallható a Barca-elnök videoüzenetében.

A Marca úgy tudja, hogy Ronald Koeman vezetőedző állása egyelőre biztonságban van, sőt, néhány napja az elnök kiszivárogtatta, hogy szerződést akarnak hosszabbítani a holland szakemberrel. 

A gránátvörös-kékek számára az sem jó hír, hogy Pedri és Jordi Alba is megsérült – előbbinél ebben szerepe lehetett annak is, hogy a 2020–2021-es idényben 76 mérkőzésen játszott a Barcelona és a spanyol válogatott színeiben.