Barcelona: Laporta szerint közel a megállapodás Gavival

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.11. 15:33
null
Joan Laporta Gaviról, Dembéléről és Lewandowskiról is nyilatkozott (fotó: Getty Images)
A katalánok első embere, Joan Laporta egy szurkolói ülésen számolt be Gavi, Ousmane Dembélé és Robert Lewandowski jövője mellett az FC Barcelona gazdasági terveiről.

A Barca elnöke Gavival kapcsolatban aláhúzta, bízik benne, hogy sikerül megújítani a középpályás szerződését.

„Optimisták vagyunk, mert azt akarjuk, hogy Gavi a Barcában folytassa. Különösen izgatott vagyok, hiszen ő a mi utánpótlásunkból került fel. A játékos és képviselője is azt szeretnék, ha a Barcában folytatná. Már nagyon közel állunk a megállapodáshoz” – húzta alá Joan Laporta, aki Ousmane Dembélével kapcsolatban elárulta, a francia támadó előtt van az ajánlatuk, de még nem adott választ a katalán vezetőknek arra, elfogadja-e azt.

Az FC Barcelonával többször szóba hozott lengyel csatárral, Robert Lewandowskival kapcsolatban viszont csupán annyit jegyzett meg a katalánok elnöke, hogy nem beszél róla, mert az tiszteletlen lenne a Bayern Münchennel szemben.

A nehéz gazdasági helyzetről Laporta hangsúlyozta, már dolgoznak a klub gazdasági megtisztításán.

„Ha a partnerek jóváhagyják, akkor a jövő csütörtöki közgyűlés után jó hírekről tudunk beszámolni és a vártnál hamarabb megtisztítjuk a gazdaságot. A klub végzetes helyzetben volt, átstruktúráltuk az adósságot és kezeltük az Espai Barca finanszírozását is, most pedig a gazdaság megtisztítására koncentrálunk” – fogalmazott Joan Laporta a Marca szerint.

A katalánok elnöke az átigazolásokról úgy fogalmazott, készek rá, hogy végrehajtsák azokat a lehetőségeket, melyekkel versenyképesebb lesz a keret. Kitért arra is, a Barcelona csapatkapitányai fizetéscsökkentésbe is belementek, hogy segítsék a klubot, amely fontos gesztus volt a vezetőségnek, de a kapitányokon kívül senki nem tette ezt meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik