Barcelona: súlyos adósság, 30 százalékos bércsökkentés jöhet

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.15. 15:38
null
A döntés mindenkire, még Lionel Messire is vonatkozik (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona vezetősége sürgős tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy a közeljövőben a teljes klub bérköltségét csökkentse 30 százalékkal – számol be a Cadena SER katalán rádióállomás –, ez azonban további problémákat idézhet elő.

A bércsökkentésre a koronavírus-járvány által okozott pénzügyi nehézségek miatt van szükség – a felső vezetés célja, hogy a klub anyagi helyzete minél hamarabb legalább a járvány előtti szintre jusson.

A tárgyalások a vezetőség és a klubnál dolgozók között zajlanak – ebbe beletartoznak a sportolók és az edzők is. Ennek értelmében természetesen a Barca legtöbbet kereső sportolói, a labdarúgók is 30 százalékos bércsökkentésre számíthatnak.

A Cadena SER úgy tudja, a klub vezetősége november 5-ig szabott határidőt alkalmazottjai számára, hogy elfogadják a határozatot – és reménykednek benne, hogy mindenkivel sikerül megállapodni. A klub ugyanakkor egyoldalúan is előírhatja a változtatásokat. Az eddigi sajtóhírek alapján egyes játékosok nyitottak a megegyezésre, de vannak olyanok is, akik kifejezetten ellenzik azt.

Emellett a football-espana.net arról ír, hogy a sportolók szerződése lehetővé teszi számukra, hogy bármilyen bércsökkenés esetén kilépjenek jelenlegi szerződésükből a 2020–2021-es idény végén, ami azt jelentené, hogy az a játékos is ingyen szerződtethetővé válhatna jövő nyáron, akinek jelenleg még többéves szerződése van a Barcánál.

A Marca beszámolója szerint a klub adóssága 2019 júniusában még 217 millió euró volt, egy évvel később, 2020 júniusában már 488 millió euró – ezért olyan sürgős a bértömeg csökkentése.

Ezek alapján jelenleg nem uralkodik túl jó hangulat a katalánoknál, akik egyelőre még a jegyeladásokból sem tudnak bevételt termelni, ugyanis spanyol lapértesülések szerint zárt kapus lesz a jövő heti, FC Barcelona–Ferencváros Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik