Az uruguayi csatár azt is elmondta, nem a holland szakembernek üzent gólöröménél (Fotó: AFP)
Luis Suárez azt is elmondta, nem a holland edzőnek üzent gólöröménél (Fotó: AFP)

 

Telefont formált kezeivel, s fülére szorította a „kagylót” Luis Suárez, miután gólt szerzett korábbi csapata ellen, ráadásul az Atleti 2–0-ra nyert a Barca ellen a múlt heti spanyol bajnokin. Egyértelműnek tűnt, hogy az uruguayi korábbi trénerének, Ronald Koemannak címezte gólörömét, ám utóbb tisztázta, erről szó sem volt.

„A telefonhívás (amelyben tudatta, hogy nem számol velem) negyven másodpercig tartott. Szerintem nem illik így elbúcsúzni egy legendától – mondta szerénytelenül Luis Suárez a Marca hasábjain megjelent interjúban. – Arra sem volt hajlandó, hogy tisztázza: a vezetőség, vagy ő szorgalmazta a távozásomat.

Suárez azt is elmondta, hogy feleségét, majd egyik legjobb barátját, Lionel Messit hívta fel a beszélgetés után. A 34 esztendős futballista azt is elárulta, miről beszélt a rangadó közben a Barcelona ifjú tehetségével, Gavival.

„Fiatal, és sokat kell még tanulnia, de gratuláltam neki azért, amit csinál. A meccs után még a mezét is elkértem – mondta a spanyol válogatott immár legfiatalabban debütáló játékosáról, aki szerdán 17 évesen és 62 naposan szerephez jutott az olasz válogatott ellen 2–1-re megnyert Nemzetek Ligája-elődöntőben.

Az egykori Barca-csatár azt is elmondta, nem számított arra, hogy Antoine Griezmann is otthagyja a gránátvörös-kékeket a „matracosok” kedvéért az idei nyári átigazolási időszakban.