Barcelona: Koeman az elnököt bírálta, amiért szivárogtatott

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.09.10. 20:51
null
Az FC Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman kibukott a klub elnökére, Joan Laportára (Fotó: AFP)
Korábban Joan Laporta elnök jóvoltából kiszivárgott, hogy az FC Barcelona labdarúgócsapata szerződést hosszabbíthat jelenlegi vezetőedzőjével, Ronald Koemannal, ha a következő hónapokban megfelel három olyan feltételnek, amit a vezetőség elvár tőle. A holland tréner nem örült, hogy ez az információ napvilágra jutott, bosszús Laportára – írja a Marca.

 

„Feszült vagyok, hogy nyilvánosságra kerültek ezek az információk, mert ez nem azt mutatja, hogy a klub bízik az edzőben, tehát bennem” – kezdte a katalánok vezetőedzője.

„Két hete tárgyaltunk a Barcelonával egy esetleges szerződéshosszabbításról. Azóta nem jelent meg erről semmi a médiában, egészen addig, ameddig Laporta nem beszélt erről egy újságíróval. A következő nap már arról lehetett olvasni, hogy Koeman hosszabbít, amennyiben megfelel három feltételnek. Azt hiszem, ennek nem így kellene működnie” – fejtette ki a történteket a holland tréner.

A három korábban említett szerződéshosszabbítási feltétel közül az egyik az, hogy a klub saját nevelésű, 22 éves középpályása, Riqui Puig több játéklehetőséghez jusson. Szintúgy a francia belső védő, Samuel Umtiti, aki jelentős fizetéssel rendelkezik, de Koeman nem számít rá.

A holland tréner erre így reagált: Én döntök arról, hogy ki játszik.”

Spanyol sajtóhírek szerint a másik két feltétel a következő: a keret képességeinek megfelelő eredmények szállítása mellett a csapat játéka továbbra is maradjon hű a Barcelona filozófiájához, Koeman pedig ragaszkodjon a 4-3-3-as formációhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik