Barcelona: ismerős arccal próbálnák meg pótolni Agüerót

Vágólapra másolva!
2021.12.17. 08:38
null
Alexis Sánchez 2019-ben még a Barcelona ellen futballozott, 2022-ben visszatérhet a csapathoz (Fotó: AFP)
Alexis Sánchez visszatérhet a Barcelonához – írja a goal.com. A portál beszámolója szerint a katalánok a rutinos chileivel töltenék be a Sergio Agüero kényszerű visszavonulásával keletkező űrt a csatárszekcióban. A lap azt írja, az üzletben Luuk de Jong a Sevilla Barcelonának kölcsönadott támadója is szerepet kaphat.

 

Mint arról beszámoltunk, szívizomproblémája miatt Sergio Agüero kedden bejelentette visszavonulását. Azzal, hogy az argentin csatár hivatalosan is kivált, még égetőbb lett a kérdés Xavi Hernándezék számára, honnan és hogyan találjanak plusztámadót januárban. Ráadásul úgy, hogy igencsak szűkös anyagi lehetőségei vannak a klubnak és így a vezetőedzőnek is.

A goal.com értesülései szerint egy három klubon átívelő csereüzlet lehet a megoldás. A Barcelona ugyanis volt játékosára, a jelenleg az Internél futballozó Alexis Sánchezre vetett szemet. A 32 éves chilei labdarúgó korántsem számít alapembernek Milánóban, így jó eséllyel elengednék őt az olaszok. A cserealapot a Barcánál szintén inkább peremembernek nevezhető Luuk de Jong jelentené. A rutinos holland azonban csak kölcsönben futballozik a katalánoknál, a játékjoga a Sevillát illeti. Így most az a terv, hogy a három csapat egymás között megállapodik arról, hogy az Inter a Barcelonáéval megegyező feltételek mellett kölcsönkapja De Jongot, a Barcelona pedig Sánchezt, miközben a Sevilla is pénzénél marad, új esélyt és így pluszjátéklehetőséget biztosítva a hollandnak.

Sánchez 2011 és 2014 között futballozott a gránátvörös-kékeknél, 141 meccsen 46 gólt szerzett és kiosztott további 27 gólpasszt is. Később az Arsenalnál töltött el eredményes éveket, 2018-ban 34 millió euróért és Henrih Mhitarjan játékjogáért cserébe került a Manchester Unitedhoz, amelynél azonban már kevésbé alakultak jól a dolgai. Végül egy kölcsönvétel után 2020 őszén ingyen szerződött Milánóba, ahol 84 tétmeccsen mindössze 13-szor volt eddig eredményes. Ebben az idényben 14 összecsapáson két gólja van.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik