Coutinho gólöröme – Rivaldo szerint – nem volt szerencsés (Fotó: AFP)

„Nem volt egy szerencsés gesztus. Remek gólt lőtt, de akkor sem jó hasonlóan viselkedni a szurkolókkal. A drukkerek azért kritizálják, mert tudják, még ennél is több van benne. Nem tudom, mi történhetett vele a héten, hogy mit olvasott az újságokban vagy mit látott a tévében. De ilyenkor menni kell tovább, és a következő meccsre és gólokra koncentrálni” – fogalmazott Rivaldo, elítélve Coutinho tettét.

A most 26 éves brazil 2018 januárjában igazolt a Liverpooltól a Barcelonához, a katalán együttes rekordösszeget, 135 millió eurót fizetett ki a játékjogáért. Coutinho azóta 69 mérkőzésen lépett pályára és 21 gólt szerzett ezeken. A folyamatos jó teljesítménnyel ugyanakkor adós maradt, ezért pedig a katalán sajtó és a szurkolók egyaránt kikezdték. 


Coutinho az Instagramon reagált a „viharra”, elismerve, valóban a kritikusainak üzent a gólörömével. 

„Sosem szabad meghallani azokat az embereket, akik demotiválóak számunkra; a mondandójuk csak eltereli a koncentrációnkat a célról" – fogalmazott a brazil.

Coutinho mellett kiálltak csapattársai, Sergio Busquets és Clément Lenglet is úgy fogalmazott, nem a gólöröm, hanem a találat és a középpályás teljesítménye kellene, hogy a középpontban legyen.

Utóbbiakban pedig nem lehet kivetnivalót találni.