Barcelona: három középpályás távozik, ezzel győzték meg De Jongot – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.26. 11:54
null
Frenkie de Jong (balra) öt évre szóló szerződést írt alá Josep Maria Bartomeuval, a Barcelona elnökével (Fotó: Twitter)
Spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége azzal győzte meg Frenkie de Jongot a spanyolországi folytatásról, hogy biztosították arról, garantálva lesz számára a rendszeres játéklehetőség, mivel a nyáron három középpályás is távozik a Camp Nouból.

 

A 21 esztendős, ötszörös holland válogatott tehetségért a Manchester City és a Paris Saint-Germain is élénken érdeklődött, ám a fiatal futballista a Barcelonát választotta, amely 75 millió eurót fizet érte az Ajaxnak, de a végleges vételár bizonyos feltételek teljesülése esetén 86 millióig is felkúszhat.

De Jong a szerződés aláírása után megindokolta, miért döntött úgy, hogy a Barcelonában folytatja pályafutását.

„Párizs lett volna a legjobb választás, mert ott lett volna a legnagyobb esélyem a játékra. A Ligue 1 abból a szempontból előnyt élvezett, hogy lett volna időm a fejlődésre. De mindig is a Barcelona volt az álmom, a spanyol bajnokság pedig erősebb. A francia liga is a legjobbak közé tartozik, de azzal kapcsolatban nincs olyan érzésem, hogy tíz éven át ott szeretnék játszani. Elutaztam Manchesterbe és Párizsba is, hogy beszéljek Pep Guardiolával és Thomas Tuchellel. A döntésen nem az angol és a francia klub ellen szól, hanem mert a Barcelonát favorizáltam” – kezdte De Jong.

„Kulcsfontosságú volt a klub perspektívája. Voltak fenntartásaim a Barcelona kapcsán, mert azt gondoltam, olyan sok középpályása van a csapatnak, hogy nagyon nehéz lesz megverekednem a helyemért. De a vezetőség arról biztosított, hogy eleget játszom majd és a kezdő tizenegyben számolnak velem. Erre nincsen garancia, de jók az esélyeim” – folytatta az Ajaxtól nyáron távozó játékos.

A labdarúgással foglalkozó egyik népszerű spanyol televíziós műsorban, az El Chiringuitóban elhangzottak szerint a Barcelona vezetősége azzal győzte meg De Jongot a rendszeres játéklehetőségről, hogy a nyáron három belső középpályását is elengedi. Quim Domenech újságíró az őt informáló forrásból neveket nem tudott meg, de úgy véli, Denis Suárez, Rafinha és Ivan Rakitic hagyja el az idény végén a katalánokat.

Ivan Rakitic évek óta alapembere a Barcelonának
Ivan Rakitic évek óta alapembere a Barcelonának

Előbbi két játékos távozása nem lenne igazán meglepő – Denis Suárezt megfelelő ajánlat esetén már most januárban is eladná a klub –, Ivan Rakiticé azonban annál inkább. A 31. életévét márciusban betöltő, világbajnoki ezüstérmes középpályás alapembere a Barcelonának, ám az igazgatótanács állítólag úgy vélekedik, idén nyáron még jó pénzért tudnák értékesíteni a futballistát, ezért hajlandóak lennének megválni a csapattal 2014 óta többek között három bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyerő Rakitictól, aki iránt a PSG tavaly augusztusban intenzíven érdeklődött.

A szurkolói fórumokon is azonnal megindultak a találgatások, hogy ha nem Rakitic, Denis Suárez és Rafinha, akkor melyik három játékos távozhat a Barcelonától. Sergio Busquets nevét gyakorlatilag senki sem említette.

„Busquets a világ legjobb védekező középpályása, még jó néhány évet a pályán tölt majd. A Barcelonánál a középpályán három poszton is számítanak rám, rövid távon Sergio előtt, egy sorral feljebb képzelnek el engem. Azért megyek a Barcához, hogy a kezdőcsapat tagja legyek” – szögezte le De Jong.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik