Barcelona: Guardiola tudja, egy hét alatt mindkét címet elbukhatják

Vágólapra másolva!
2010.04.23. 16:48
Josep Guardiola, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője a Xerez elleni szombati bajnoki mérkőzésre készülve felhívta a figyelmet: csapata a következő egy hétben nemcsak a Bajnokok Ligájában, hanem a spanyol bajnokságban is elbukhatja tavaly megszerzett elsőségét.

„Tudjuk, hogy nagyon közel vagyunk a Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágójához, és nagyon nehéz lesz háttérbe szorítani az Intert, de most kénytelenek vagyunk a Xerez elleni bajnoki mérkőzésre összpontosítani, mert a hazai elsőségünk is veszélybe kerülhet" – jelentette ki pénteken Josep Guardiola.

A Barcelona vezetőedzője úgy véli, hiába utolsó a Xerez, még van esélye a bennmaradásra, éppen ezért nyílt sisakos játékával rendkívül veszélyes lehet csapatára szombat este.

Guardiola mindazonáltal bízik abban, hogy játékosai ismét bebizonyítják: „nemcsak kivételesen tehetséges generációt alkotnak, hanem mindig készek erejük megfeszítésével küzdeni, ahogyan az elmúlt másfél év során is tették".

A spanyol bajnokságot öt fordulóval a zárás előtt egy pont előnnyel vezető Barca szombaton fogadja a Xerezt, szerdán 1–3-ról kezdi a BL-elődöntő visszavágóját az Inter ellen, majd jövő szombaton a Villarrealhoz látogat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik