Barcelona: Griezmannra nem volt szükségünk – Laporta

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.09.08. 06:48
null
Griezmann két év után tért vissza az Atléticóhoz (Fotó: AFP)
Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke egy hétfő esti rádióinterjúban elmondta, Lionel Messi megtartására akkor sem lett volna anyagi fedezete a klubnak, ha Antoine Griezmanntól hamarabb „megszabadul”. A sportvezető az argentin és a francia sztáron kívül beszélt még Neymarról is, aki – elmondása alapján – a tavasszal nagyon szeretett volna visszatérni a Camp Nouba.

 

Miután Antoine Griezmannt a nyári átigazolási időszak utolsó napján – sőt, utolsó perceiben – kölcsönadta az FC Barcelona az Atlético Madridnak, sokakban felvetődött a kérdés, hogy ha a katalán klub hamarabb megvált volna a francia kiválóságtól, akkor vajon meg tudta volna tartani Lionel Messit? Laporta egyértelmű választ adott.

Messi a csapatkapitányok (Piqué, Busquets, Jordi Alba – a szerk.) hamarabbi fizetéscsökkentése és Griezmann távozása esetén sem maradhatott, fontos ugyanakkor, hogy a bérekre szánt kiadásainkat sikerült száztízről nyolcvan százalékra redukálnunk” – utalt az FC Barcelona elnöke az AS hasábjain arra, hogy mielőtt (ismét) átvette volna a klub irányítását, a játékosok jövedelmére fordított összeg meghaladta az egyesület bevételeit.

SZUPERLIGA
„Továbbra is él a projekt – mondta ezt Laporta az idén bejelentett Szuperligáról. – A három talpon maradt klub minden pert megnyer a bíróságokon. Az UEFA nem tudja megállítani a létrejöttét. Az igaz, hogy jobban előadhattuk volna.” R. B.

Laporta a bajnoki rivális Atlético Madridnak kölcsönadott Griezmannról elmondta, a fővárosi alakulat vásárlási opciója akkor válik kötelezővé, ha a világbajnok futballista a meccsek legalább felén pályára lép, amikor egészséges.

Sokat vártunk tőle, mindent bele is adott, a hozzáállásával sosem volt gond, de szakmailag nem olyan játékos, akire szükségünk volt– mondta a sportvezető Griezmannról, aki két év alatt 102 mérkőzésen 35 gólt szerzett és 17 gólpasszt adott a Barca színeiben.

Laporta elárulta azt is, amikor márciusban megválasztották a klub elnökének, eltökélt szándéka volt a 2017-ben távozó Neymart visszahozni a Camp Nouba. „Igen, megpróbáltuk. Márciusban rajongott az ötletért, hogy visszatérjen a Barcához. Kapcsolatba lépett velünk, vissza akart jönni.”

Végül az élet úgy hozta, hogy Neymar nem Barcelonában, hanem a PSG-ben játszhat újra együtt Messivel…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik