Barcelona: Griezmann helyére Saúl – csere a láthatáron?

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.11. 05:04
null
Nem érdemes rá mérget venni, hogy Antoine Griezmann Barcelonában kezdi meg az előttünk álló idényt (Fotó: AFP)
A Mundo Deportivo szombati címlapsztorija szerint az FC Barcelona és az Atlético Madrid azt fontolgatja, hogy elcseréli egymással Antoine Griezmann és Saúl játékjogát. Ugyancsak a katalán klubbal kapcsolatos hír, hogy saját nevelésű középpályását, Carles Alenát eladta a Getafénak.

 

A Mundo Deportivo szombati címlapja
A Mundo Deportivo szombati címlapja

Amennyire elképzelhetetlennek hangzik elsőre, annyira életszerű is lehet akár, hogy a Barcelona és az Atlético Madrid elcseréli egymással Antoine Griezmann és Saúl játékjogát, mégpedig azért, mert mindkét klubnak érdekében állhat a transzfer.

A katalán klubnak muszáj csökkentenie a bérköltségén ahhoz, hogy új igazolásait, Sergio Agüerót, Memphis Depayt, Eric Garcíát és Emersont, valamint a várhatóan szerződést hosszabbító Lionel Messit beregisztrálhassa a La Ligánál a spanyol bajnokság következő idényére, Antoine Griezmann elengedésével pedig rengeteg pénzt spórolhatna meg. Úgy hírlik, a világbajnok francia támadó kevesebb fizetésért is szívesen futballozna újra Madridban, ahol Diego Simeone tárt karokkal várja.

Ami a másik oldalt illeti: Saúl nem szerepel már az Atlético vezetőedzőjének tervei között, a helyére az Udinese argentin válogatott középpályása, Rodrigo De Paul érkezik a fővárosiakhoz, ezért a spanyol labdarúgó távozni szeretne – Ronald Koeman pedig pont olyan profilú játékost keres a Barca középpályájára, mint ő.

A Mundo Deportivo megjegyzi, amikor a katalánok 2019 nyarán megvették Griezmannt, arról is megállapodtak az Atléticóval, hogy a Saúlért érkező első ajánlat visszautasítására lehetőségük van. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a 26 éves, 19-szeres spanyol válogatott játékost bármely klub szeretné megvenni a madridiaktól – például a Liverpool, amely állítólag érdeklődik iránta –, akkor a Barca ugyanazért az összegért elővásárlási jogot élvez.

„Griezmann nagyon fontos játékos számomra – mondta a minap Ronald Koeman. – Remek igazolás volt, megmutatta már a kvalitásait. Jól teljesített eddig, nagyon jó futballista, de nem tudom, milyen döntések születnek majd. Meglátjuk, ki marad, és ki nem, a prioritásunk, hogy Messi nálunk folytassa.”

Ami biztos, hogy Carles Alená nem marad, őt ugyanis a Barcelona a hírek szerint 5 millió euró körüli összegért eladta a Getafénak, amelynél idén tavasszal még csak kölcsönben játszott. A katalán klub visszavásárlási opcióval rendelkezik saját nevelésű középpályására, fenntartotta magának a jogot a futballistáért befutó első ajánlatra való ráígérésre, ha pedig végleg lemondana a spanyol korosztályos válogatott játékosról, akkor a következő klubváltása során a vételár 50 százaléka hozzá folyna be.

A 23 esztendős labdarúgó 43 mérkőzésen három gólt szerzett a Barca felnőttcsapatában.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik