Barcelona: Fati legalább egy hónapra kidőlt, a műtét sem kizárt

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.07. 22:30
null
Foghatja a fejét Ansu Fati, elképzelhető, hogy meg kell műteni (Fotó: AFP)
A Barcelona 18 éves támadója, Ansu Fati térdsérülést szenvedett a Real Betis elleni szombati bajnoki mérkőzésen. A várakozások szerint legalább egy hónapig nem számíthat rá Ronald Koeman, de az sem kizárt, hogy meg kell műteni – ez természetesen hosszabb kiesést jelentene.


Ansu Fati kezdőként lépett pályára a sevillai csapat ellen 5–2-re megnyert mérkőzésen, ám a 31. percben Aissza Mandi belépője nyomán megsérült – az eset miatt tizenegyest rúghatott a Barca. A játékost a szünetben le kellett cserélni, Lionel Messi érkezett a helyére.

A barcelonai klub szombat esti közleménye szerint a bal térde belső oldalán található meniszkusza sérült meg Fatinak, a következő napokban derül majd ki, milyen kezelésre van szükség. Ez konzervatív kezelést vagy műtétet jelenthet – a Marca és a Sport is azt írja, az ilyen probléma után legjobb esetben is egy-másfél hónapig tart a felépülés, de rosszabb esetben akár három vagy több hónapig is eltarthat.

Card

SPANYOL LA LIGA
9. FORDULÓ
Barcelona–Real Betis
5–2 (1–1)
Barcelona, Camp Nou, zárt kapuk mögött. Vezette: G. Cuadra
BARCELONA: Ter Stegen – S. Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets (Pjanic, 86.), F. de Jong – O. Dembélé (Trincao, 66.), Pedri, Fati (Messi, a szünetben) – Griezmann (Braithwaite, 79.). Vezetőedző: Ronald Koeman.
REAL BETIS: Bravo – Emerson, Mandi, Bartra, Álex Moreno – William Carvalho, G. Rodríguez, Canales – Joaquín (Ruibal, 63.), Sanabria (Loren, 71.), Tello (V. Ruíz, 63.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini.
Gólszerző: O. Dembélé (22.), Griezmann (49.), Messi (61., 83. – az elsőt tizenegyesből), Pedri (90.), ill. Sanabria (45+2.), Loren (73.)
Kiállítva: Mandi (60.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik