Barcelona: öt játékos nem utazik az USA-ba, Xavi nem számít rájuk

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 12:55
null
Xavi (balra) magával viszi az Egyesült Államokba Frenkie de Jongot is (Fotó: AFP)
Az első kerethez tartozó labdarúgók közül öten nem utaznak el az FC Barcelonával a nyári, egyesült államokbeli túrára – derül ki a katalán klub hivatalos felületein közzétett csapatlistáról.

 

Kimaradt az utazó keretből Martin Braithwaite, Neto, Riqui Puig, Samuel Umtiti és Óscar Mingueza, rájuk nem számít Xavi, s a klub keresi a lehetőségét annak, hogy mindnyájukat értékesítse, vagy legalább kölcsönadja. A csapattal tart az amerikai túrára a három új szerzemény, Raphinha, Franck Kessié és Andreas Christensen, valamint Frenkie de Jong is, akinek a jövője továbbra is bizonytalan.

A Barcelona szombat délután repül el az Egyesült Államokba, ahol több mint két hetet tölt el, s ez idő alatt (sorrendben) az Inter Miamival, a Real Madriddal, a Juventusszal és a New York Red Bullsszal is játszik egy-egy felkészülési mérkőzést.

David Ornstein, a The Athletic újságírója úgy tudja, a Bayern Münchentől 45 millió euróért érkező Robert Lewandowski vasárnap csatlakozik az új társaihoz, és Miamiban esik majd át az átigazolása előtt kötelező orvosi vizsgálatokon.

FRISSÍTÉS (14.55): Az AS információi szerint egyelőre Xavi sem tarthat a csapattal a tengerentúlra, mert adminisztratív problémák akadtak az útlevelével. A Mundo Deportivo azt írja, a spanyol szakember csak külön engedéllyel léphet be az USA területére, mert az al-Szadd alkalmazottjaként korábban járt Iránban, amely feszült politikai helyzetben áll az Egyesült Államokkal. A Barcánál remélik, Xavi legkésőbb hétfőn a csapat után repülhet.

A Barcelona amerikai túrára utazó kerete


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik