Barcelona: ez gyorsan ment, Dani Alves visszatér – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.11.12. 21:09
null
Dani Alves és Xavi ismét azonos célokért küzdhetnek – más-más szerepben (Fotó: Getty Images)
Megszületett a megegyezés Dani Alves és az FC Barcelona között, a 38 éves brazil labdarúgó visszatér a katalán klubhoz – olvasható a gránátvörös-kékek hivatalos honlapján.

 

A klub közleménye szerint Dani Alves az idény végéig szóló szerződésben egyezett meg a Barcelonával – opciós hosszabbítási lehetőségről nem szól a bejelentés –, a jövő héten már edzésbe is áll a katalánoknál, ám hivatalos mérkőzésen januárig nem léphet pályára.

ALVES REKORDOT DÖNTÖTT

Dani Alves (38) a legidősebb játékos, akit az FC Barcelona valaha szerződtetett. A brazil labdarúgó a 2006-ban 34 éves korában átigazolt Lilian Thuram rekordját adta át a múltnak.

Az As úgy tudja, a brazil futballista „szinte ingyen” játszik majd a Barcában. Szerződtetésére azután kerülhetett sor, hogy Xavi, az együttes új vezetőedzője jóváhagyta, sőt kifejezetten szorgalmazta korábbi csapattársa visszatérését. Ronald Koeman, a katalán egylet előző trénere állítólag nem tartott volna igényt Alves szolgálatára.

Alves korábban 2008 és 2016 között futballozott a Barcában, amellyel többek között hat bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert. Ez idő alatt 391 mérkőzésen összesen 21 gólt szerzett és 101 gólpasszt adott gránátvörös-kék színekben. Utána játszott a Juventusban és a Paris Saint-Germainben is. Legutóbbi csapatától, a Sao Paulótól szeptemberben távozott, azóta szabadon igazolható volt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik