Barcelona: ennyit költhet Xavi januárban – sajtóhír

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.11. 13:47
null
Úgy tűnik, Xavinak nem áll nagy összeg a rendelkezésére (Fotó: AFP)
Az ESPN információi szerint az FC Barcelona frissen kinevezett vezetőedzője, a klublegenda Xavi 10 millió eurót költhet a téli átigazolási időszakban.

 

Sejthető volt, hogy a borzasztó anyagi helyzetben lévő FC Barcelona vezetősége nem biztosít túl nagy összeget a téli átigazolásokra. Ugyanakkor Ferran Reverter vezérigazgató korábbi kijelentésével ellentétben, tízmillió euróval megcsappant a már amúgy is foghíjas büdzsé. Ez az ESPN szerint többek között annak tudható be, hogy Ansu Fati és Pedri szerződéshosszabbítása, valamint Ronald Koeman vezetőedző menesztése is extra költségekkel járt.

A katalán klub jelentős veszteséget termelt az előző két idényben, így a La Liga 300 millióról 97 millió euróra redukálta az FC Barcelona költségvetési sapkáját, ami többek között tartalmazza az átigazolásokra és a szerződésekre költhető összegeket.

Xavit hétfőn nevezték ki a csapat élére, s az amerikai tévétársaság úgy tudja, a teljesítmény előrelendítésének érdekében, a klublegenda olyan csatárt igazolna januárban, aki képes a széleken is játszani. Azért is lehet szükség a támadósor megerősítésére, mert Luuk de Jongon, Memphis Depayon és Yusuf Demiren kívül mindenki sérült a támadók közül.

A Marca úgy tudja, a Barcánál Dani Olmo és Raheem Sterling neve is szóba került, mint potenciális téli érkezők. Úgy oldaná meg a vezetőség a szerződtetésüket, hogy vásárlási opcióval venné kölcsön őket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik