Vajon hogyan alakult volna Lewandowski pályafutása? (Fotó: Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

 

Meglehetősen érdekes történetet osztott meg olvasóival a Marca online kiadása az FC Barcelona csatáráról, Robert Lewandowskiról. Odáig már mindenki kívülről fújja a történetet, hogy a világ egyik legjobb támadója a lengyel Lech Poznantól igazolt a német Borussia Dortmundhoz, majd a Bayern Münchenben töltött el 8 évet, és nyert meg mindent, mígnem idén nyáron a Barca játékosa lett.

Ez a történet azonban alakulhatott volna teljesen másképp is: Lewandowski ugyanis nagyon közel állt ahhoz, hogy az akkor még a Premier League-ben szereplő Blackburn Rovers játékosa legyen. Már utazott is volna ismerkedésre a szigetországba, amikor egy másik szigeten, méghozzá Izlandon kitört az Eyjafjallajökull vulkán, ami hetekre befolyásolta Európa légi közlekedését – Lewandowski pedig nem tudott Angliába repülni.

„Hogy másként alakult volna az életem? Kétség kívül. Ha eljutottam volna Blackburnbe, biztosan maradtam volna ott egy darabig – elmélkedett a lengyel.

Ez azonban nem történt meg, így lett Jürgen Klopp Dortmundja a befutó. A többi pedig már történelem, ami azóta is íródik, hiszen Lewandowski a Barcelona színeiben vezeti a spanyol bajnokság góllövőlistáját.