Barcelona: Egy jó vezető kell a csapatnak – Pjanic odaszúrt Koemannak

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.05. 16:24
null
Pjanicnak nem volt felhőtlen a viszonya Koemannal (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Besiktas kölcsönvette az FC Barcelona középpályását, Miralem Pjanicot. A bosnyák játékos odaszúrt Ronald Koemannak, szerinte ugyanis a katalán együttes jobb vezetőt érdemel – írja a Goal.

„A Barca nehéz időket él meg. A szurkolók nem ilyen eredményeket várnak, ez nyomást tesz a játékosokra is. Talán egy jó vezető kellene a csapatnak ahhoz, hogy talpra álljon” – utalt Miralem Pjanic a vezetőedzőre.

„Szerintem csak idő kérdése és minden a helyére kerül. A Barcelona ott van minden idők négy-öt legnagyobb csapatában, s majd visszatalál a helyes útra.”

A Besiktasba szerződő középpályás elárulta, a holland tréner teljesen lerombolta az önbizalmát.

„Koeman tiszteletlen volt velem. Nem tudtam ehhez a szituációhoz hozzászokni, és a jövőben sincs erre szükségem. Én játékos vagyok, a futball éltet. Mindig is a Barcában akartam futballozni, de nem voltam felkészülve egy ilyen komplikált helyzetre. Mentálisan és fizikailag sem tudtam megfelelően teljesíteni, az önbizalmamat tönkretette. Nem is kommunikáltunk egymással” – mondta Pjanic.

Koeman később válaszolt a bosnyák játékos kritikáira: szerinte csupán annyi történt, hogy Pjanic nem teljesített jobban, mint néhány középpályás.

Az utóbbi hónapok nehézségei ellenére Joan Laporta klubelnök az Atlético Madrid elleni mérkőzés előtt – amelyen 2–0-ra kikapott a Barca – támogatását fejezte ki a vezetőedző felé.

„Éreznie kell a bizalmat. Ő egy klublegenda. Bármi történik az Atlético ellen, ő marad a vezetőedző” – mondta Laporta.

A Marca szerint az el Clásico dönthet Koeman jövőjéről. A spanyol média értesülése szerint az FC Barcelonának 12 millió eurót kellene fizetnie a holland szakembernek, ha az élő megállapodás egyoldalú felmondásával szerződése lejárta, vagyis jövő év június 30. előtt menesztik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik