Barca: egy évvel hosszabbított a hamarosan újra bevethető ász

Vágólapra másolva!
2022.04.25. 18:51
null
A szíve választott (Fotó: AFP)
A Barcelona spanyol futballistája, Sergi Roberto egy évvel meghosszabbítja az eredetileg ezen a nyáron lejáró szerződését.

 

Ugyan súlyos sérülése miatt ebben az idényben csak 12-szer léphetett pályára, a sokoldalú Sergi Robertóval komolyan számol továbbra is a Barcelona: a harmincéves spanyol eredetileg a nyáron lejáró szerződését egy évvel megtoldotta a katalán egyesület.

A középpályán és a védelem jobb szélén is bevethető Sergi Roberto nemsokára újra futballozhat, még októberben szenvedett térdsérülést, korábban a combját kellett műteni. A Barcelonában 316 mérkőzésen szerepelt, előtte a tartalékcsapatban 106-szor lépett pályára, és összesen 23 nagy trófeát nyert a csapattal. A katalán Sport szerint Sergi Roberto fizetése jelentős mértékben csökkent, de a három hónapja folyó tárgyalások végére pont került, mivel a játékos kijelentette, hogy a pénz nem számít most, mindenképpen marad „élete klubjában”, és az a célja, hogy ismét élvezze a futballt.

Nagy szerepe volt a hosszabbításban Xavinak, aki állítólag már a hétvégén számolhat Robertóval, akire Sergino Dest sérülése miatt nagy szüksége van a csapatnak, ráadásul Daniel Alves bokája sincs tökéletes állapotban.

A korábbi spanyol információk szerint Sergi Roberto korábbi évi 12 millió eurós nettó bére hárommillióra csökken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik