Barcelona: „Dembélé sokkal jobb, mint Neymar”

Vágólapra másolva!
2019.04.16. 06:52
null
Josep Maria Bartomeu (balra) rajong Ousmane Dembélé játékáért (Fotók: AFP, archív)
Hosszabb lélegzetű interjút adott a TVE spanyol állami televíziónak Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke. A katalán klub első embere szót ejtett Ousmane Dembéléről, Samuel Umtitiről, Ivan Rakiticről, a 2017 nyarán távozott Neymarról, valamint Antoine Griezmann esetleges nyári megszerzéséről is.

 

Kezdjük Antoine Griezmann-nal, akivel kapcsolatban Enrique Cerezo, az Atlético Madrid elnöke a közelmúltban határozottan kijelentette, ezer százalék, hogy a klub játékosa marad.

„Ha Griezmann az FC Barcelonához akar igazolni, akkor beszélnie kellene az edzőkkel. Rengeteg spekuláció látott napvilágot a sajtóban, de Griezmann neve nincs terítéken, nem hívta a Barcelonát” – mondta Bartomeu.

A katalán klub elnöke ezt követően rátért Samuel Umtiti és Ivan Rakitic jövőjére, akiknek a távozásáról a spanyolok az utóbbi hetekben rendszeresen cikkeztek. A világbajnok francia középhátvédet a Juventus és a Manchester United, míg a horvát középpályást a Juve és az Inter vinné a hírek szerint.

„Rakiticcsel nagyon elégedettek vagyunk. Tavaly nyáron beszélgettem vele, és mondtam neki, hogy egyeztethetünk a szerződése megújításáról. A sűrű menetrend miatt és a fizetések egyensúlyban tartása végett erre még nem került sor, de beszélni fogunk egymással. Vitathatatlan a szerepe a csapatban, évről évre jobb játékossá válik.”

„Umtitivel a világbajnokság előtt hosszabbítottunk. Négy évig szól még a szerződése, nincs Umtiti-ügy. Vele és Clément Lenglet-val a bal oldali középhátvédposzt biztosított, szeretném, ha nálunk folytatná” – szögezte le Bartomeu, akitől ezúttal is megkérdezték, elképzelhetőnek tartja-e, hogy Neymar a közeljövőben visszatérjen az FC Barcelonához.

„Nem lehetséges, mivel Dembélével és Coutinhóval a sorainkban másik sportszakmai projekten dolgozunk. Örülünk annak, amink van. Dembélé beilleszkedett a csapatba, magasabb szintet képvisel és sokkal jobb játékos Neymarnál. Coutinho is kiváló futballista, élvezi az edző bizalmát. Marad a klub játékosa, kivéve akkor, ha kifizetik a szerződésében szereplő kivásárlási árat (ami 400 millió euró – a szerk.)” – zárta mondandóját az FC Barcelona első embere.

Úgy tűnik, Rakitic és Umtiti eladása nem szerepel a katalán klub tervei között
Úgy tűnik, Rakitic és Umtiti eladása nem szerepel a katalán klub tervei között

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik