Barcelona: Coutinhónak ajánlották fel Messi 10-es mezszámát

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 10:25
null
Philippe Coutinho a 10-es mezszámot viselheti (Fotó: AFP)
Habár a Barcelona-szurkolók úgy vélekednek, hogy Lionel Messi távozása után a katalán klubnak vissza kellene vonultatnia az argentin klasszis által viselt 10-es mezszámot, a Football Espana értesülése szerint a vezetőség felajánlotta Philippe Coutinhónak, hogy ő viselje azt.

 

A futballvilágot derült égből villámcsapásként érte a hír, miszerint Lionel Messi 21 év után távozik az FC Barcelonától, mivel pénzügyi és strukturális akadályok miatt meghiúsult az új szerződés aláírása.

A katalán klub drukkereiben heves reakciókat váltott ki, hogy az argentin klasszis a PSG-hez szerződött, és követelték, hogy a Messi által tizenhárom évig viselt 10-es mezszámot vonultassa vissza a vezetőség, ám ezt a La Liga szabályzata nem teszi lehetővé: a bajnokságban szereplő klubok első keretének tagjai 1 és 25 között választhatnak mezszámot. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Barca csak abban az esetben teljesítheti a szurkolók kérését, ha egy fővel kevesebbel vág neki az idénynek.

Az elmúlt idényben sérüléssel bajlódó, a Liverpoolban szebb időket is megélt Philippe Coutinhónak jelenleg nincsen mezszáma, a gránátvörös-kékeknél pedig jelenleg csak a 10-es, illetve a 25-ös elérhető – sajtóhírek szerint a Barcelona felajánlotta az eddig Messi által birtokolt ikonikus számot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik