Philippe Coutinho már csak teher a Barcának… (Fotó: Getty Images)


A brazil középpályást 2018 januárjában 120 millió euróért vásárolta meg a Barcelona az angol klubtól, de a megállapodás tartalmaz(ott) néhány záradékot, melyek teljesülése esetén a katalán klub további eurómilliókat köteles átutalni a Liverpool számlájára. Ezek egyike, hogy ha Coutinho eléri a száz tétmeccset a Barca színeiben, akkor a Pool még ötmilliót kap érte.

 
A Barcelona több száz millióval tartozik kluboknak átigazolási díjak miatt

Nos, a 28 éves, a Bayern München kölcsönjátékosaként az előző idényben Bajnokok Ligáját nyerő támadó a Transfermarkt adatbázisa szerint jelenleg 90 mérkőzésnél jár a Barcelona játékosaként, de amikor felépül térdműtétje után, akkor sem biztos, hogy pályára lép még Ronald Koeman együttesében.

„A klub egyik prioritása, hogy spóroljon, Coutinhóért pedig nem akar több pénzt fizetni. Ha eléri a száz mérkőzést, újabb ötmillió eurójába kerülne a Barcelonának, de ez nem történik majd meg…” – jelentette ki Javi Miguel, az As újságírója egy televíziós interjúban.

Coutinho ebben az idényben 14 mérkőzésen három gólt szerzett és két gólpasszt adott eddig a Barcában. Legkorábban március végén lesz ismét hadra fogható állapotban.