Barcelona: Bartomeu tagadja, hogy távozásra akarta rávenni Messit

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.10.27. 12:39
null
Bartomeu (jobbra) megszólalt a Messi-ügyben (Fotó: AFP)
Először beszélt Josep Maria Bartomeu, a spanyol élvonalbeli FC Barcelona elnöke Lionel Messi nyári távozási szándékáról. A katalán klub elnöke szerint nem igaz, hogy ő akarta rávenni az argentin klasszist arra, hogy elhagyja az egyesületet.

 

A Barcelona elnöke hétfő este sajtótájékoztatót tartott az elnökségi ülés után, s közölte, nem mond le posztjáról. Bartomeu szót ejtett a Messi-ügyről is, ami szinte egész nyáron témát szolgáltatott a nemzetközi sajtóban.

A hatszoros aranylabdás futballista az idény kezdete előtt távozni akart nevelőegyesületétől, ám végül nem tudott megegyezni szerződése felbontásáról a klubbal.

„A nyáron szándékosan nem kezdtünk bele egyfajta üzengetésbe Messivel, mert az volt a célunk, hogy tagja legyen az újjáalakuló csapatunknak – idézi a Sport Bartomeut. Azzal vádoltak engem, rákényszerítem a távozásra, hogy a klub anyagi helyzete javuljon, ám ez nem igaz. Nem állt szándékunkban Messit átengedni egy riválishoz. Fontos megérteni Messit. Nagyszerű, hogy nem fogadja el a csúfos kudarcokat, ez azt jelenti, motivált és céljai vannak. A szerződése szerint június tizedikéig jelezhette távozási szándékát, ám ezt a határidőig nem tette meg, ezért most is itt van. Remélem, még sok-sok évig velünk lesz és a Camp Nouban vonul vissza. Mindenkinek ez lenne a legjobb.”

„Sohasem fordult meg a fejemben, hogy Messi miatt lemondjak – tette hozzá a klubot 2014 óta irányító elnök. – Épp ellenkezőleg. Köré szeretnénk építeni az új csapatot. Az új edzővel és játékosokkal ígéretes projekt vette kezdetét. Szerintem ebben az idényben valamelyik trófeát megnyerjük.

A Barcelona a bajnokságban öt mérkőzés után a tizenkettedik helyen áll – igaz, kettővel kevesebb mérkőzést játszott, mint a listavezető Real Sociedad. A La Liga legutóbbi fordulójában odahaza 3–1-re kikapott a címvédő Real Madridtól. Ronald Koeman csapata a Bajnokok Ligája-csoportkör első játéknapján 5–1-re kiütötte a Ferencvárost, szerdán a Juventusszal csap össze.

BAJNOKOK LIGÁJA
A G-CSOPORT PROGRAMJA
1. FORDULÓ
Október 20., kedd
Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz) 0–2 (Morata 46., 84.)
Barcelona (spanyol)–FERENCVÁROS 5–1 (Messi 27. – 11-esből, Ansu Fati 42., Coutinho 52., Pedri 82., O. Dembélé 89., ill. Haratin 70. – 11-esből)

2. FORDULÓ
Október 28., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) – élőben az NSO-n!
21.00: FERENCVÁROS–Dinamo Kijev (ukrán) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

3. FORDULÓ
November 4., szerda
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: FERENCVÁROS–Juventus (olasz)

4. FORDULÓ
November 24., kedd
21.00:
Juventus (olasz)–FERENCVÁROS
21.00: Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol)

5. FORDULÓ
December 2., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: FERENCVÁROS–FC Barcelona (spanyol)

6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00: Dinamo Kijev (ukrán)–FERENCVÁROS

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 1 1 5–1 +4 3
2. Juventus 1 1 2–0 +2 3
3. Dinamo Kijev 1 1 0–2 –2 0
4. FERENCVÁROS 1 1 1–5 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik