Barcelona: Bartomeu a támogatásáról biztosította Setiént

Vágólapra másolva!
2020.07.18. 12:20
null
Setién pozíciója egyelőre biztosnak tűnik (Fotó: AFP)
A szezon végéig mindenképp Quique Setién maradhat a spanyol bajnoki címét elbukó FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője.

 

A szakembert a katalán labdarúgóklub elnöke, Josep Maria Bartomeu erősítette meg posztján kettejük péntek esti különtalálkozóján, amelyet a középcsapat Osasunától, csütörtökön hazai pályán elszenvedett meglepő vereség (1–2) miatt tartottak.

Az As sportlap tudomása szerint a megbeszélésen az elnök támogatásáról biztosította a 61 éves szakvezetőt, akivel kapcsolatban a spanyol és a nemzetközi sajtó is arról írt, hogy hamarosan távoznia kell a barcelonai kispadról. A mielőbbi menesztésről szóló hírek felerősödtek a hétközi kudarc után, jóllehet a címvédés esélyét már korábban elveszítette az újrakezdést követően több pontot elhullajtó Barca az utóbbi tíz meccsét ugyanakkor hiánytalanul megnyerő Real Madriddal szemben, amely így elfoglalta a bajnoki trónt.

Az elnök bizalma azt jelenti, hogy Setién ül a Barcelona kispadján a La Liga vasárnapi záró fordulójában, majd a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján is, amikor Lionel Messiék – az idegenbeli 1–1-es döntetlent követően – a Napolit fogadják augusztus 8-án.

Setién január közepén foglalta el a barcelonai kispadot, szerződése 2022 nyaráig érvényes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik