Barcelona: ballábas belső védőt keresnek, az Ajax játékosa is kiszemelt – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.15. 13:42
null
Lisandro Martínezt is figyeli a Barca (Fotó: Getty Images)
A Mundo Deportivo csütörtöki címlapsztorija szerint ballábas középhátvédet keres az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége, amely a nyáron szeretné értékesíteni Samuel Umtiti játékjogát. A katalánok radarján az Ajax, a Feyenoord és a Milan egy-egy játékosa is szerepel.

 

A Mundo Deportivo csütörtöki címlapja
A Mundo Deportivo csütörtöki címlapja

Az FC Barcelonánál idén nyáron a csatárkérdés rendezése a legfontosabb feladat, de a Mundo Deportivo információi szerint a vezetőség egy viszonylag olcsón megszerezhető ballábas középhátvéddel is szeretné megerősíteni a keretet. A katalánok terve, hogy a nyáron eladják Samuel Umtitit, mert már nem bíznak benne, hogy a világbajnok francia visszanyeri a régi formáját, s a helyére vásárolnának másik belső védőt.

A spanyol lap a kiszemeltek között említi Lisandro Martínezt, az Ajax 23 éves argentin légiósát, Marcos Senesit, a Feyenoord vele egyidős és ugyancsak argentin hátvédjét, valamint Aissza Mandit, a Real Betis hatvanszoros algériai válogatott futballistáját – aki ugyan jobblábas, de nem jön zavarba bal oldali középhátvédként sem, és mellette szól, hogy a nyáron lejár a szerződése a sevillai klubnál –, továbbá megjegyzi, hogy a Barcának visszavásárlási joga van a tavaly nyáron távozó Jorge Cuencára, aki a Villarreal játékosaként jelenleg a másodosztályú Almeríánál szerepel kölcsönben. A Mundo Deportivo hozzáteszi, a katalánok nyomon követik Alessio Romagnoli helyzetét is, őt 2022-ig köti megállapodás a Milanhoz.

Függetlenül attól, hogy ballábas belső védő érkezik-e a nyáron a Camp Nouba, Eric García szerződtetése szinte biztosra vehető, de a Manchester Cityt elhagyó spanyol futballista Gerard Piquéhez, Ronald Araújóhoz és Óscar Minguezához hasonlón jobblábas, így – Umtiti távozása esetén – ballábasként egyedül Clément Lenglet maradna bevethető a védelem tengelyében.

A másik nagy katalán sportlap, a Sport a csütörtöki címlapján eközben azt írta, az FC Barcelona felvette a kapcsolatot az RB Leipziget erősítő Dani Olmóval

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik