Hatalmas gólt szerzett Luka Susic (középen) a Barcelona elleni mérkőzésen (Fotó: AFP)

 

Az esélyesebb katalánoknál ezúttal ismét a kezdőben kapott helyet a holnap 17 éves középpályás, Gavi, valamint Nicolás González is. A kulcsemberek közül ezúttal Gerard Piqué csak a kispadon kapott helyet.

A házigazda salzburgiak már az első perctől támadó szellemben játszottak, több helyzetet is kialakítottak, azonban az utolsó passzoknál pontatlan volt az osztrákok játéka. A 43. percben Luka Sicuc kapott nagyszerű labdát, egyedül maradt és közel 30 méterről lőtt Neto kapujába ezzel megszerezve a Salzburgnak a vezetést a szünet előtt.

A fordulás után aztán mindkét csapat sorcserét hajtott végére, amelyből a Barcelona jött ki jobban: a 64. percben pályára lépő Martin Braithwaite hét perccel a találkozó vége előtt egyenlíteni tudott. A találkozó itt azonban nem ért véget, hiszen a 90. percben Brendan Aaronson beállította a 2–1-es végeredményt a Salzburg javára.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
RB Salzburg (osztrák)–FC Barcelona 2–1 (1–0)

Salzburg, Red Bull Aréna
Barcelona:
Neto – Dest, Araújo (Sergi Roberto, 64.), Lenglet (Umtiti, 72.), Alba (Baldé, 64.) – Busquets (Comas, 64.), De Jong (Manaj, 85.), Nico González (Braithwaite, 64.), Gavi (Puig, 72.) – Griezmann (Demir, 72.), Depay
Gólszerző: Sucic (43.), Aaronson (90.), ill. Braithwaite (83.)