Barcelona: az UEFA vizsgálatot indít a Negreira-ügyben

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.23. 15:56
null
Sajtóhírek szerint nem valószínű, hogy a Barcelonát kizárják az UEFA sorozataiból (Fotó: Getty Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos oldalán jelent meg az a közlemény, amely szerint eljárást indítottak a Barcelona és a José María Enríquez Negreira körüli ügy kivizsgálására.

 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az AS információi szerint a spanyol első osztályban szereplő Barcelona éveken keresztül fizetett a Katalán Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának az alelnökének, José María Enríquez Negreirának.

Csütörtökön az UEFA hivatalosan is eljárást indított az ügyben. A szövetség közleménye szerint kijelölték azokat az etikai és fegyelmi felügyelőket, akik lefolytatják a vizsgálatot.

A La Liga első embere, Javier Tebas korábban kijelentette, hogy a Barcát nem szankcionálhatják, ugyanis a kifizetések óta eltelt már több mint három év. Ennek ellenére a katalán klub még nem biztos, hogy megússza büntetés nélkül. Az UEFA a közleményében úgy fogalmaz, hogy a vizsgálat információiról a megfelelő időben tájékoztatnak.

Az AS szerint az európai kupasorozatokból való kizárás nem valószínű, inkább szankciókat szabnának ki a Barcelonára. A lap ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy az UEFA-nak jogában áll csapatokat kizárni a ligáiból, ha azok ténylegesen befolyásoltak nemzeti vagy nemzetközi mérkőzéseket. Ezen felül, ha a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is belekeveredne az ügybe, akkor nekik lenne lehetőségük pontlevonást alkalmazni vagy alacsonyabb osztályba sorolni az adott együttest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik