Barcelona: az elnökjelölt Neymarral kampányol, s nem az átigazolásával!

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.11.26. 14:53
null
Neymar nincs a legjobb 30 Európában futballozó játékos között? (Fotó: AFP)
Neymar 2017-ben lett a PSG játékosa. Nagyjából ez az a dátum, amióta újra meg újra arról hallani, visszatérne a Barcelonához. S ha épp nem Neymar térne vissza a katalán klubhoz, hát a Barca szeretné visszaigazolni korábbi brazil szélsőjét. A sztori évek óta nyúlik, mint az a bizonyos rétestészta, és ennyi idő alatt megannyi klubvezető emlegette fel a Neymar-ügyet. Nem meglepő, hogy az elnökválasztásra készülő egyik jelölt, Toni Freixa is elővette a brazil nevét – és választási ígéretet fogalmazott meg vele kapcsolatban.

„Nem szerepel a terveink között. Egyszerűen azért nem, mert jelenleg a legjobb harminc Európában játszó futballista közé sem fér be. A teljesítménye egyszerűen nem elég jó. Ha én leszek az elnök, nem fogom szerződtetni őt” – mondta a Cadena SER rádiócsatornának a Josep Bartomeu helyére pályázó sportvezető.

Freixa ezután arról beszélt, a katalán klub nagyobb, és mindig is nagyobb lesz, mint bármely labdarúgó. „A Barcelona számára a legfontosabb a Barcelona. Nem függünk senkitől” – tette hozzá.

Neymar anno 222 millió euróért cserébe, a világ legdrágább játékosaként igazolt a párizsiakhoz. A PSG színeiben – sérülésektől sem kímélve – a negyedik idényét tapossa: 93 tétmeccsen 73 találatnál jár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik