Tagliafico gránátvörös-kékre cserélné az Ajax szerelését (Fotó: AFP)

 

 

Nem ez az első alkalom, hogy Tagliaficót összeboronálják a katalán együttessel, de ennyire valószínűnek még egyszer sem tűnt az argentin védő érkezése – összegez a lap. A 29 éves játékosnak már csak másfél éve maradt vissza a szerződéséből, és az Ajax vezetőivel állítólag már korábban közölte, nem fogja meghosszabbítani azt. Mindez azt jelenti, hogy minél közelebb kerülnek a végdátumhoz, az amszterdami csapatnak annál kompromisszumosabb vételárral kell majd beérnie a futballista játékjogáért cserébe. 

A Marca szerint az FC Barcelona mindenképpen szeretne egy költséghatékony posztriválist Jordi Alba mellé a védelem bal szélére, az Ajax színeiben több mint 150 tétmeccsen szerepelt Tagliafico pedig megfelel Xavi vezetőedző elképzeléseinek. 

A korábbi sajtóhírek szerint a fél éves kölcsön kivásárlási záradékkal és a 10 millió euró körüli összegért történő azonnali kivásárlás is opció lehet a katalánok részéről – az Ajax azonban lehetőség szerint még megtartaná a védőt a 2021–2022-es évad végéig. 

S hogy mit szól ehhez maga a játékos? Állítólag menne, méghozzá olyan hamar, amilyen hamar csak lehet.