Barcelona: Araújo lehet az új közellenség a Camp Nouban

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.11.26. 06:59
null
Ronald Araújo egyelőre nem jutott egyezségre az FC Barcelonával az új szerződéséről (Fotó: AFP)
Egyre kuszábbnak tűnik Ronald Araújo és az FC Barcelona szerződéshosszabbítási tárgyalása – írja az ESPN. A lap beszámolója szerint a 22 éves uruguayi védő iránt több angol élcsapat is érdeklődik, a játékos és ügynöke pedig ezt kihasználva igyekeznének minél feljebb srófolni a futballista fizetését. Csakhogy a továbbra is nehéz anyagi helyzetben lévő katalán együttes szűk keretek közt tud tárgyalni...

 

 

Araújo egyike azon fiataloknak, akiket Ronald Koeman épített be: a középső és szélső védőként egyaránt bevethető játékos 2020 őszén lett a Barcelona felnőttkeretének tagja, s 52 tétmeccsen lépett pályára – mondhatni, gyorsan alapemberré vált.

Az ötszörös válogatott játékos jelenlegi szerződése 2023 nyaráig szól, azaz az utolsó 18 hónapba lépett. A klubok részéről ez a kritikus időszak, hiszen, ha nem tudnak hosszabbítani, érdemes legkésőbb jövő nyáron megválniuk a bekktől, nehogy aztán ingyen távozzon az egyik kifejezetten piacképesnek ígérkező futballistájuk.

Az ESPN szerint épp a piacképesség okoz gondot a hosszabbításról szóló tárgyalásokban. Az FC Barcelona hiába marasztalná az uruguayit, a csapat gazdasági lehetőségei jelenleg is igen szűkösek. Araújo és ügynöke ennek ellenére szeretné a lehető legmagasabb fizetést kitárgyalni, akár meg is triplázva az eddigit – korábbi sajtóhírek szerint Araújo jelenlegi fizetése heti 50 ezer euró körül alakulhat, ezzel a fizetési rangsor alsó harmadának élén helyezkedik el.

A lap hozzáteszi, a Liverpool már többször próbált ajánlatot tenni a Barcának Araújóért, ám ezek a megkeresések nem jutottak el tárgyalási szakaszba. A Chelsea szintén figyeli az uruguayit, aki a lejáró szerződésű Thiago Silva, Antonio Rüdiger, César Azpilicueta trió bármely tagjának távozása esetén rögvest a kezdőcsapat közelében találhatná magát Londonban is.

Érdekesség, hogy Azpilicuetát épp az FC Barcelona szeretné elcsábítani – méghozzá ingyen.

A katalánok jelenlegi helyzetében aligha emésztené meg a szurkolók jó része, ha Araújo azért távozna akár nyomott áron a klubtól, mert a túl magas fizetési igényei miatt nem tudtak megállapodni egy hosszabb távú – a Barca ajánlata állítólag öt évről szól – szerződésről, miközben a klub korábban sokat bizonyított futballistái, Gerard Piqué vagy Jordi Alba az elmúlt hónapokban fizetéscsökkentést vállaltak a keret megerősítésének reményében.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik