Rafael van der Vaart kiállt Frenkie de Jong mellett (Fotó: AFP)

 

Az FC Barcelona súlyos anyagi gondokkal küzd, ezek megoldásának érdekében került szóba többek közt Frenkie de Jong eladása vagy bérének csökkentése. A 25 éves holland azonban sem távozni nem szeretne, sem fizetésének csökkentésébe nem ment bele, ami miatt nemcsak a klub szurkolói, hanem már a spanyol média is támadja.

Rafael van der Vaart, a korábbi Real Madrid-játékos, De Jong honfitársa elsősorban Joan Laportát tartja felelősnek a történtekért, maffiamódszereket is emleget.

„Hogy történhet meg az, hogy játékosokat veszel annak ellenére, hogy nincs pénzed? Szerintem ez szégyen – mondta Van der Vaart a Ziggo Sport adásában. – És Laporta. Mindig nevet a nagy fejével, ha új játékost igazol. Azt hiszi, hogy ő ott a király. Nem viselkedhet így az emberekkel."

Frenkie túl sokat keres? Aláírod a szerződést, azt vagy kitöltöd, vagy megfelelő feltételek mellett távozol, de nem így. Ez maffia, mindenképpen büntetni kellene. A Barca nagyszerű klub, mindenki oda szeretne igazolni, de külső szemlélőként úgy vélem, most szégyen ott játszani" – tette hozzá a holland.

Korábban a Manchester United legendája, Gary Neville is megszólalt a témában, szerinte Frenkie de Jongnak jogi útra kellene terelnie az ügyet. Mint korábban beszámoltunk róla, az MU is kinézte magának a holland válogatott labdarúgót.