Barcelona: a saját nyakukba akasztották az érmeket a női csapat tagjai – videó

Vágólapra másolva!
2023.01.23. 17:03
null
Nem szerveztek díjátadót a Spanyol Női Szuperkupa döntőjén,de a kupát azért átadták (Fotó: Getty Images)
Szürreális jelenetek zajlottak le a Spanyol Női Szuperkupa döntőjén, amelyet az FC Barcelona nyert meg a Real Sociedad rovására. A lefújás után ugyanis a szervezők nem tartottak klasszikus díjátadót – a trófea átadása után úgy a győztes, mint a vesztes csapat játékosai maguk vették át és akasztották a saját nyakukba az érmeket az odakészített bőröndökből.

A kínos jelenetek mögött a Marca szerint az áll, hogy a spanyol női válogatott 15 tagja nyílt konfliktusban áll Jorge Vilda szövetségi kapitánnyal. A szóban forgó játékosok közül hatan a Barcelonát, ketten a Real Sociedadot erősítik, így a Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetség (RFEF) vezérkara – Luis Rubiales elnökkel az élen – nem akart együtt mutatkozni a rebellis játékosokkal.

A Luis Rubiales által vezetett szervezet közleménye szerint a helyszíni infrastruktúra miatt döntöttek úgy, hogy így adják át az érmeket, hasonlóan a 2022-ben megrendezett döntőhöz – igaz, akkor a járványügyi előírások miatt maradt el a hagyományos díjátadó ceremónia.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik