Barcelona: a klub elnézést kért játékosainak rasszizmusa miatt

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.07. 19:22
null
Ousmane Dembélé és Antoine Griezmann tette nagy felháborodást váltott ki (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-élvonalban szereplő FC Barcelona közleményben kért elnézést amiatt, hogy a csapat francia válogatott támadói, Ousmane Dembélé és Antoine Griezmann egy közösségi médiában kiszivárgott videó alapján rasszista megjegyzéseket tettek egy japán szálloda alkalmazottjaira.

 

A francia válogatott Eb-kiesése után szivárgott ki egy videó a Snapchat közösségi platformon, amelyben Ousmane Dembélé és Antoine Griezmann a Barcelona 2019-es japán túráján, egy szállodai szobában, a játékosok tévéjét szerelő technikusokon gúnyolódnak. A felvétel egyik nagy port kavaró jelenete az volt, amikor Dembélé számonkérte a labdarúgók segítségére siető alkalmazottakat, hogy „milyen elmaradott nyelven” beszélnek, illetve hogy hazájukban műszakilag képzettnek számítanak-e.

A Barcelonát szponzoráló japán techcég, a Rakuten elnöke, Hirosi Mikitani magyarázatot várt a játékosok tettére.

„A klub szponzoraként és utazásszervezőjeként sajnálattal hallottam a Barca néhány játékosának rasszista megjegyzéseit. A Rakuten támogatta és pártfogolta az FC Barcelona szellemiségét, ami alapján az ilyen cselekmények semmilyen körülmények között sem elfogadhatóak.”

Az FC Barcelona szerdán közleményben kért elnézést játékosainak viselkedése miatt.

„Az FC Barcelona mély sajnálatát fejezi ki japán és más ázsiai szurkolói, illetve klubunk partnereinek nemtetszése miatt, amelyet egy olyan videó váltott ki, amely néhány napja a közösségi médiában jelent meg. (...) Az FC Barcelonában nincs helye rasszizmusnak vagy megkülönböztetésnek” – jelenti ki közleményében a klub, hozzátéve, nyilvánosan elnézést szeretne kérni minden rajongótól és partnertől.

„A játékosok már megbánást tettek, és elnézést kértek a japán szurkolóktól és partnerektől, amit a klub értékel. Ennek ellenére az FC Barcelona fenntartja a jogot az általa megfelelőnek tartott belső intézkedések meghozatalára” – zárul a kommüniké.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik