Ronald Koeman szerint az eltiltása mögött személyeskedés áll (Fotó: AFP)

 

A spanyol szövetség (RFEF) egy héttel ezelőtt büntette meg a holland szakvezetőt, miután a múlt csütörtökön pótolt – és a Granadával szemben 2–1-re elveszített – bajnoki találkozó 63. percében kiállították, mert a bíró szerint megalázó hangnemben beszélt a negyedik játékvezetővel. Az eltiltás miatt vasárnap a Valencia otthonában 3–2-re megnyert meccsen Ronald Koeman nem ülhetett le a katalánok kispadjára, és mivel az RFEF szerdán elutasította a klub fellebbezését, a listavezető Atlético Madrid elleni szombati rangadót is ki kell hagynia. Az eset miatt az FC Barcelona a spanyol sportbírósághoz (TAD) fordul.

A holland edző pénteken kijelentette, az eltiltása mögött személyeskedés áll, nem adott okot a büntetésre, mert nem volt sértő, amit a negyedik játékvezetőnek mondott. Hozzátette, reményei szerint Mateu Lahoz szombati döntései helyesek lesznek, ezért a rangadó után nem kell megint a játékvezetőkről beszélnie.

Négy fordulóval az idény vége előtt az Atléticónak 76, a címvédő Real Madridnak és a Barcelonának 74-74 pontja van.

„Nem hiszem, hogy a szombati eredmény meghatározó lesz, mert utána még három meccs vár minden csapatra. Természetesen fontos lesz, de nem döntő″ – nyilatkozta Koeman.