Memphis Depay a Twitteren üzent (Fotó: AFP)

 

Különleges helyzetbe került Memphis Depay. A nemzetközi sajtóban rendre a Barcelonával kapcsolatban emlegetett holland válogatott támadó a jelek szerint megvált a menedzserétől, a holland SEG játékosügynökséget irányító Kees Vost-tól. 

Az ügynök, valamint a Depayt jelenleg foglalkoztató Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas egyaránt úgy nyilatkoztak a közelmúltban, hogy a holland annak ellenére is közel áll a maradáshoz Franciaországban, hogy jelenlegi szerződése az évad végén kifut. Bár a háttérben zajló eseményekről túl sok információnk nincs, úgy fest, a 27 éves labdarúgó nem feltétlenül akarta, hogy így legyen...

„Itt az ideje, hogy átvegyem az irányítást a karrierem fölött – posztolta a Twitteren a holland. – Eljutottam egy olyan ponthoz, ahol fontos döntéseket kell hoznom a jövőmről. Úgy döntöttem, hogy a jövőbeli tárgyalásaimat magam intézem, egyeztetve a bizalmasaimmal, illetve a háttérben jogi szakértők támogatásával."

„Magam döntök az úti célomról. Ti lesztek az elsők, akik megtudják majd" – zárta bejelentését Depay.

A goal.com megjegyzi, mindez aligha a maradás jele...

Ugyanakkor kétséges, hogy valóban a Barcelona lehet-e Depay „úti célja”, miután a vezetőedző Ronald Koeman egyik fő kívánságaként kerülne a klubhoz. A vezetőedzővel még a holland válogatottnál eltöltött közös időszak óta ápolnak jó viszonyt. Csakhogy friss lapértesülések szerint Koeman sorsa egyre bizonytalanabb a katalán kispadon, hiába épített be jó néhány fiatalt az idény során, az, hogy az utolsó fordulót megelőzően már nincs esély a Barca bajnoki aranyára megpecsételhette a sorsát.

Koeman nélkül pedig az általa kiszemelt játékosok érkezése sem valószínű.