Barcelona: a 21 éves Busquets a La Ligán belül mehet kölcsönbe

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.04.29. 07:09
null
Oriol Busquets a Chelsea elleni 2019-es felkészülési mérkőzésen (Fotó: AFP)
A Marca szerint a Barcelona szeretné Spanyolországon belül kölcsönadni fiatal középpályását, a 2019–2020-as idényben a holland Twenténél 21 bajnokin pályára lépő Oriol Busquetset.

 

A 21 éves középpályás posztja hasonló, mint a névrokon Sergio Busquetsé, alapvetően védekező középpályásként érzi jól magát, de picit előrébb, valamint a védelem tengelyében is bevethető. A Barcelona B-ben 54 bajnokin kapott lehetőséget, mielőtt tavaly nyáron kölcsönadták volna Hollandiába. A Twentében 26 forduló alatt 21-szer lépett pályára az Eredivisie-ben, a Holland Kupában pedig kétszer.

A Barcelona tervei szerint – a Transfermarkt által jelenleg 2.3 millió euróra becsült – Oriol Busquets hosszú távon az első keret alapembere is lehet, ám előtte még szeretnék kölcsönadni Spanyolországon belül, lehetőleg a tabella második felében álló, élvonalbeli együtteshez.

A Marca ennél konkrétabb csapatot nem említ, csupán leszögezi, a katalánok „fontosnak tartják az élvonalbeli tapasztalatot, mielőtt a saját kezdőjükben is bevetnék” az ifjú labdarúgót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik