Barcelona: 7504 nap után Messi szabadon igazolhatóvá vált

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.07.01. 09:58
null
Lionel Messi mától papíron nem Barca-játékos (Fotó: Getty Images)
Mint ahogy arra tegnap (szerdán) felhívtuk a figyelmet, Lionel Messi szerződése június 30-án lejárt az FC Barcelona labdarúgócsapatnál, és mivel a katalán együttes nem tudott éjfélig megállapodni az argentin sztárral, így megtörtént az, amitől nagyon sok Barca-szurkoló tartott: Messi több mint 20 év után szabadon igazolható vált és papíron már nem áll a klub kötelékében – írja a Marca.

 

Mint ismert, Lionel Messi 2020 augusztusában bejelentette távozási szándékát, ám a klubot azóta sem hagyta el. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy Josep Maria Bartomeu októberben távozott az FC Barcelona elnöki székéből, majd a helyét márciusban a régi-új elnök, Joan Laporta vette át.

A Messi édesapjával is jó kapcsolatot ápoló Laporta az újraválasztása óta mindent megtesz, hogy a hatszoros aranylabdás támadót rábírja a hosszabbításra, ám a 34 éves labdarúgó eddig nem írt alá új szerződést.

A Marca szerint ennek oka, hogy még mindig vannak olyan részletek, amiben nem sikerült megállapodniuk a feleknek, ám ezek egyáltalán nem tűnnek „leküzdhetetlen akadályoknak”. A spanyol napilap hozzáteszi, Laporta minél előbb szeretné lezárni a tárgyalásokat, és egyáltalán nem szeretné Messit szerződés nélkül látni – még néhány napra sem, de éjféltől, 7504 nap után így is szabadon igazolhatóvá vált a csapat legnagyobb sztárja. Messi még 2000. július 1-jén került a Barca ifjúsági csapatához a Newell's U19-es csapatától.

Laportának és a Barca vezetőségének gazdasági okokból is sürgős, hogy Messi minél előbb aláírja az új szerződését. A Marca szerint a klub szponzorai közül többen is csak akkor hosszabbítanak, ha az argentin klasszis jövője tisztázódik. Minden bizonnyal a Nike-nál sem örültek, hogy a két héttel ezelőtti mezbemutatón – és az ahhoz kapcsolódó sajtóanyagokban – a megállapodás hiánya miatt nem számolhattak a 34 éves játékossal.

Az argentin támadó jelenleg a válogatottjával a brazíliai Copa Américán szerepel, méghozzá nem is rosszul, hiszen a csoportkört veretlenül zárta, így készülhet az Ecuador elleni negyeddöntőre.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik