Barca: Xavi megszólalt Lewandowski lehetséges szerződtetéséről

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.14. 14:04
null
Xavi szívesen látná Lewandowskit a Barcelonában (Fotó: AFP)
A Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője, Xavi elmondta, szerinte manapság nem szabad kizáró oknak tekinteni egy átigazolásnál, ha egy játékos a harmincas éveiben jár. Ezzel Robert Lewandowskira utalt, aki könnyen lehet, hogy már a nyár során a Camp Nouba költözik.

 

A Barcelona vezetőedzője arról beszélt, hogy manapság a harmincas éveikben járó futballisták jóval terhelhetőbbek, mint korábban. Szerinte éppen ezért nem számít, hogy Robert Lewandowski 34 esztendős, mindenképp erősítést jelentene a katalán együttesnek.

„Amikor az igazolásokról beszélünk, egyáltalán nem érdekel, ki mennyi idős. Dani Alves harmincnyolc esztendős volt, amikor újra szerződtettük. A játékosok manapság már sokkal többet edzenek, s jobban odafigyelnek a testükre, jóval profibbak, mint régen. Ilyen Dani Alves, Ibrahimovic, Modric, Cristiano Ronaldo és Messi is” – mondta Xavi.


Pénteken arról számoltunk be, hogy a Kicker információi szerint a Bayern München klasszisa nem hosszabbítaná meg a 2023-ban lejáró szerződését, sőt! Lewandowski már idén nyáron távozna az Allianz Arénából, mivel a bajorok csupán 2024-ig ajánlanának új kontraktust a lengyelnek, akinek ez nem elég.

Sajtóhírek szerint a Barca hároméves szerződést kínálna fel Lewandowskinak – erről a híres transzferguru, Fabrizio Romano is beszámolt a hivatalos Twitter-oldalán. Igaz, a Bayern München akár 40 millió eurót is kérhet klasszis csatáráért.

A spanyol szakember Frenkie de Jongról is beszélt. Elmondta, fontos játékosa a Barcának, így nem szeretné, hogy elhagyja a Camp Nout a Manchester United kedvéért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik