Barca: „Xavi azt mondta, ha elmegyek a Realba, vége a barátságunknak”

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.22. 14:05
null
Javier Saviola (jobbra) kihúzta a gyufát Xavinál azzal, hogy a Real Madridba igazolt (Fotó: AFP, archív)
Érdekes történetet osztott meg 2007-es klubváltásáról Javier Saviola, az FC Barcelona és a Real Madrid korábbi csatára, aki (szerződése lejártával) abban az évben igazolt a katalán klubtól az ősi rivális fővárosi együtteshez. Kockára téve ezzel a barátságát Xavival…

 

Javier Saviola 2001 és 2007 között állt az FC Barcelona alkalmazásában – közben egy-egy idényt eltöltött kölcsönben az AS Monacónál és a Sevillánál –, ez idő alatt 174 mérkőzésen 72 gólt szerzett a katalán egylet színeiben. Szerződése lejártával, 2007 nyarán a Real Madridhoz igazolt, annak ellenére, hogy a Barcelona akkori középpályása, a később klublegendává váló Xavi hallani sem akart erről a lehetőségről.

Barcelonában annyira fanatikusak voltak az emberek, hogy Xavi azt mondta nekem, »Haver, eszedbe ne jusson! Ne merészeld! Ha mégis, vége a barátságunknak« – emlékezett vissza tizenhárom évvel ezelőtti klubváltására az ESPN egyik rádióműsorában a korábbi argentin válogatott támadó, aki röviden csak ennyit válaszolt spanyol csapattársának: – A saját utamat kell járnom.”

Saviola két évet töltött el a Real Madridnál, 31 mérkőzésen ötször volt eredményes a királyiaknál, és két trófeát (egy bajnoki címet és egy spanyol Szuperkupát) nyert a csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik