Barca: visszacsábítaná Arda Turant a Galatasaray elnöke

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.08. 16:14
A Galatasaray elnöke, Dursun Özbek visszacsábítaná a klubhoz a csapat korábbi labdarúgóját, Arda Turant.

A 30 esztendős támadó középpályás 2015 óta az FC Barcelona keretét erősíti, 55 mérkőzésen 15 alkalommal volt eredményes az elmúlt szezonban spanyol kupagyőztes katalánoknál. Ám hétfőn csereként sem kapott szerepet a Chapecoense ellen a Joan Gamper-kupáért kiírt barátságos találkozón, noha a vezetőedző, Ernesto Valverde 11 alkalommal változtatott csapatán.

Spanyol médiaértesülések szerint az új szakvezető elképzeléseibe nem fér bele a török játékos. Így van esély rá, hogy visszatér felnőtt pályafutása első állomáshelyére, ahol egy rövid kitérőt leszámítva 2004-től 2011-ig szerepelt, mielőtt az Atlético Madridhoz igazolt.

„Arda Galatasaray-szurkoló, nagyon szereti a klubot, és újra nálunk fog játszani – fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján Özbek. – Az egyetlen csapat, amelyben Törökországban szerepelhet, a miénk, és nagyon reméljük, hogy itt folytatja pályafutását. Dolgozunk az átigazolásán.”

A hússzoros bajnok Galatasaray a legeredményesebb török klub, ám a legutóbbi idényt mindössze a negyedik helyen zárta, 13 ponttal lemaradva a bajnok Besiktastól.

A 97-szeres válogatott Turan június elején egy újságíró megtámadása miatt kikerült a török válogatott keretéből, ezt követően úgy döntött, hogy a jövőben nem játszik a nemzeti együttesben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik