Barca: Valverdével közölték, felbontják a szerződését – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.01.13. 16:49
Egybehangzó spanyol sajtóhírek szerint az FC Barcelona vezetősége közölte Ernesto Valverde vezetőedzővel, hogy kezdeményezik szerződésének felbontását. A katalán média úgy tudja, már zajlanak is a tárgyalások a kontraktus megszüntetéséről.

Megy vagy marad? Mi lesz Ernesto Valverde sorsa? (Fotó: AFP)
Megy vagy marad? Mi lesz Ernesto Valverde sorsa? (Fotó: AFP)
Megy vagy marad? Mi lesz Ernesto Valverde sorsa? (Fotó: AFP)
Megy vagy marad? Mi lesz Ernesto Valverde sorsa? (Fotó: AFP)
Megy vagy marad? Mi lesz Ernesto Valverde sorsa? (Fotó: AFP)

 

A Catalunya Radio és az Onda Cero nevű rádióállomás is úgy értesült, az FC Barcelona vezetősége kezdeményezte Ernesto Valverde nyáron lejáró szerződésének felbontását, a tárgyalásokra már hétfő este sor kerül. A klub hivatalos csatornáin egyelőre nem közölt semmit vezetőedzőjével kapcsolatban.

Amint arról beszámoltunk, az Atlético Madrid elleni, múlt heti Spanyol Szuperkupa-elődöntő elveszítése után újra lábra kaptak a pletykák a már korábban is kritizált Ernesto Valverde vezetőedző menesztéséről, és a poszttal hírbe hozott Xavi utóbb hivatalosan megerősítette, hogy tárgyalt a Barcelona képviselőivel. A klub másik korábbi játékosa, Andrés Iniesta és a volt vezetőedző, Pep Guardiola is Valverde védelmére kelt.

FRISSÍTÉS (17.20)

Az ESPN értesülései szerint megszületett a megállapodás, Ernesto Valverdével szerződést bont a Barcelona. Az ESPN úgy tudja, a vezetőedző már az irodájából is kipakolt, hétfő este elköszön a játékosoktól és a stábtól. Ha beigazolódnak a sajtóhírek, Valverde lehet az első idény közben menesztett vezetőedző a Barcelonánál Louis van Gaal óta – a holland tréner 2003-as kirúgásakor a csapat 20 pontos hátrányban volt a Real Sociedad mögött, végül a 6. helyen zárt a La Ligában, 22 pontos hátrányban a bajnok Real Madrid mögött.

 

 

FRISSÍTÉS (19.20)

A Guardian spanyolországi információi szerint keddre sajtótájékoztatót hívott össze az FC Barcelona, amelyen Josip Bartomeu elnök és Éric Abidal sportigazgató vesz részt. A téma minden bizonnyal a vezetőedző személye, a kérdés csak az, hogy ki fog ott ülni a két sportvezető mellett. A legfrissebb sajtóhírek szerint biztosan nem Ernesto Valverde, akitől már el is köszöntek a klubnál. Gőzerővel keresik az utódját, akinek képviselőjét a Catalunya Radio munkatársa már látta is a barcelonai repülőtéren.

A spanyol média egyöntetűen arról ír, hogy hétfő este hosszú órákig ülésezett a Barcelona vezetősége a vezetőedző személyével kapcsolatban. A legutóbbi hírek szerint Quique Setién lehet a befutó: a korábbi háromszoros spanyol válogatott középpályás legutóbb a Real Betist irányította, ahonnan tavaly májusban távozott. A 61 éves szakembert már korábban is hírbe hozták a Barcelonával.

A hivatalos bejelentés továbbra is várat magára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik