Barca: „Tudod, hogy szeretlek” – Laporta mosolyt csalt Messi arcára

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.18. 12:44
null
Laporta (jobbra) mindent megtesz, hogy Messit maradásra bírja (Fotó: FC Barcelona)
Szerda este a Camp Nouban hivatalosan is beiktatták az FC Barcelona régi-új elnökét, Joan Laportát, aki a köszöntő beszédében többek között a lelátón helyet foglaló Lionel Messiről is szót ejtett. A sportvezető ismételten kijelentette, mindent megtesz annak érdekében, hogy maradásra bírja a lejáró szerződésű argentin világsztárt, akinek sikerült is mosolyt csalnia az arcára.


A beiktatási ünnepségen a futballcsapat képviseletében Messi mellett Gerard Piqué, Sergi Roberto, valamint Ronald Koeman vezetőedző is részt vett, továbbá ott volt a lelátón Hanga Ádám, a kosárlabdacsapat magyar légiósa, sőt az egyesület két korábbi elnöke, Sandro Rosell és Josep Maria Bartomeu is. Laporta a beszédében több témát érintett, így szót ejtett az argentin klasszis jövőjéről is, akinek a nyáron lejár a szerződése a klubnál.

Hanga Ádám (jobbra) is ott volt a Camp Nou lelátóján Joan Laporta beiktatásakor (Fotó: FC Barcelona)
Hanga Ádám (jobbra) is ott volt a Camp Nou lelátóján Joan Laporta beiktatásakor (Fotó: FC Barcelona)

„Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy meggyőzem Messit a maradásról, de ezt ő is tudja. Ne haragudj, Leo, hogy erről mindenki előtt beszélek, de tudod, mennyire szeretlek, és azt is, hogy a Barca is nagyon szeret téged. Ha szurkolókkal teli stadionban játszhatnál, eszedbe sem jutna távozni” – mondta Laporta, akinek a szavait Messi részéről szolid bólogatás és visszafogott mosoly kísérte.

„Bárhogy is dönt, az úgy lesz jó, de megpróbálom…” – tette hozzá a Barcelona régi-új elnöke, aki a vezetőség nevében bizalmáról biztosította Ronald Koeman vezetőedzőt.

A Mundo Deportivo legfrissebb információi szerint Laporta fizetéscsökkentéssel ugyan, de életre – vagy legalábbis a pályafutása végéig – szóló szerződést kínál majd Messinek. Az egyeztetések hamarosan megkezdődhetnek a felek között, a közeljövőben azonban nem várhatók érdemi fejlemények a hatszoros aranylabdás ügyében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik