Barca: továbbra sincs megegyezés a játékosokkal a fizetéscsökkentésről

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.11.12. 07:18
null
Egyelőre nincs megegyezés az FC Barcelona és a labdarúgók között a fizetéscsökkentésről (FOtó: AFP)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona a hivatalos honlapján tett közzé egy közleményt, melyben azt írja, hogy továbbra sincs megállapodás a klub és a játékosok között a fizetéscsökkentésről.

 

Mint a katalánok honlapján olvasható, az együttes a koronavírus-járvány miatt a 2020–2021-es idényben több mint 300 millió eurós kieséssel számolhat. A játékosok fizetésének csökkentésével 191 millió eurót spórolna meg. Egybehangzó sajtóértesülések szerint az FC Barcelona 30 százalékkal csökkentené a jövedelmeket annak érdekében, hogy elkerülje a csődközeli helyzetet.

A gránátvörös-kékek azt írják, hogy többnapos intenzív megbeszélés után a tárgyalások egyelőre megállapodás nélkül értek véget, a felek pedig a közlemény szerint november 23-ig gondolkodási időt kaptak, várhatóan akkor kiderül, hogy elfogadják-e a játékosok azt a fizetéstervezetet, ami az eddigi tanácskozások alapján született.

Korábban a spanyol sajtó arról cikkezett,hogy ha a klubnak nem sikerül megegyeznie a játékosokkal a közeljövőben, az FC Barcelona egyoldalúan akkor is dönthet úgy, hogy csökkenti a játékosok keresetét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik