Paulinho szívesen játszana ismét a Barcában (Fotó: AFP)

 

A 32 éves brazil középpályás a 2017–2018-as idényben már volt a katalán klub játékosa, megnyerte a spanyol bajnokságot és a Király-kupát a csapattal, és 49 tétmérkőzésen kilenc gólt szerzett gránátvörös-kék színekben. Egy év után aztán továbbállt, és sokkal kedvezőbb anyagi feltételek mellett visszatért korábbi csapatához, a Kuangcsou Evergrandéhez, amely féléves kölcsönjáték után több mint 40 millió eurót fizetett érte.

Paulinho szerződése idén nyáron lejárt Kínában, így jelenleg szabadon igazolható futballistaként keres magának új klubot.

Örömmel térnék vissza a Barcához – mondta az 56-szoros brazil válogatott labdarúgó a Mundo Deportivónak. – A pénz és a szerződés hossza sem jelentene problémát, pláne nem akkor, ha a Barcelona hív. Ezt be is bizonyítottam, amikor először távoztam Kínából. Az anyagi kérdések sosem élveztek nálam prioritást a pályafutásom során, ezúttal ráadásul átigazolási díjat sem kellene fizetni értem. Jól ismerem Barcelonát, felejthetetlen évet töltöttem el a klubnál és a városban.”

A spanyol sajtóban megjelent információk szerint Paulinho szerződtetése egyelőre nincs napirenden a Barcánál, de a katalán klub továbbra is középpályást keres a piacon, miután Georginio Wijnaldumot nem sikerült magához édesgetnie.