Barca: nyárra kimatekozhatják Haaland árát – sajtóhír

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.07. 10:49
null
Sajtóhírek szerint a Barcelona nyáron megszerezheti Haalandot (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona a BBC információi szerint még úgy is szerződtetheti a jelenleg a Dortmund alkalmazásában álló norvég szupertehetséget, Erling Haalandot, hogy több mint egymilliárd eurós tartozása van.

 

Nyáron életbe lép a 21 éves támadó 75 millió eurós kivásárlási ára, amelyet az idény végén nagy valószínűséggel kifizet az egyik sztárcsapat, így Haaland elhagyhatja a Ruhr-vidékieket.

A spanyol labdarúgás szakértője, Guillem Balague úgy gondolja, a befutó akár a Barcelona is lehet, ha sikerül megszabadulnia néhány magas fizetésű labdarúgójától, valamint különböző kölcsönökből az 1.3 milliárd eurós tartozását is képes rendezni.

„A Barcának el kell adnia néhány magas fizetésű játékosát, ami nem lehetetlen, a klubnál bíznak ebben – kezdte eszmefuttatását a BBC rádiójában Balague. – Joan Laporta fényes jövőt vázolt. Jelenleg véglegesítik a megállapodásukat a Goldman Sachs befektetési bankkal, amely a már kiutalt 595 millió eurón felül 1.5 milliárdos kölcsönt ad, hogy a Barca újjáépíthesse a stadionját és annak környezetét. Az összeg egy része a tartozás rendezésére megy majd.”

Az első lépést már a napokban megtette a Barcelona, hiszen Philippe Coutinho – aki nem igazán váltotta be a katalánoknál a hozzá fűzött reményeket – kölcsönbe az Aston Villához került.

Balague hozzátette, több csapat is sorban áll Haaland kegyeiért, az egyik legnagyobb hívója a Manchester City, amelynél sok pénzt kereshetne, azonban a szakértő úgy tudja, a norvég szupertehetség a La Ligába szeretne igazolni, azon belül pedig Barcelona lehet a legvalószínűbb végcél, mivel a Real Madrid nyáron nagy valószínűséggel lecsap Kylian Mbappéra, s sajtóhírek szerint Haaland nem akar vele egy csapatban játszani – mint tudjuk, két dudás nem fér meg egy csárdában.

Utóbbi állítást az ESPN sportújságírója, Jorge Ramos is megerősíti. Értesülése alapján a madridiak elnöke, Florentino Pérez kifejezetten örülne, ha a támadó a gránátvörös-kékekhez csatlakozna, mivel a korábbi Ronaldo–Messi rivalizálást az Mbappé–Haaland versengésre cserélné.


Ráadásul a fiatal norvég ügynöke Mino Raiola, aki köztudottan szoros kapcsolatot ápol a Barcelonával.

Amióta Haaland a Red Bull Salzburgot elhagyva Dortmundba igazolt, 74 tétmérkőzésen 76 gólig jutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik