Ne lepődjenek meg, ha Luis Enriquét napszemüvegben és baseballsapkában látják nappal (Fotó: fcbarcelona.es)

 

Luis Enrique a héten megtartotta első edzését a Barcelona trénereként. Az első foglalkozást azonban nem egy szokványos bemutatkozással vagy rögvest bemelegítéssel kezdte a szakember, hanem egy magyarázattal. Luis Enrique ugyanis receptre felírt napszemüvegben tartotta az első gyakorlást a Barca felnőttkeretének. Ennek oka egy gyulladásos betegség, amit 2010-ben állapítottak meg a jobb szemében. Az orvosok javasolták Enriquének a műtétet, de nem tudják garantálni, hogy a betegség később nem alakul ki újra, így a szakember úgy döntött, nem esik át orvosi beavatkozáson.

A gyulladás következtében Luis Enriquének nappal UV-szűrős napszemüveget és baseballsapkát javasoltak a szakorvosok, mivel a napfény s a szél következtében rosszabbodhat szemének állapota.

Luis Enrique elmondása szerint eddig minden edzői munkájánál elmagyarázta ezt a játékosoknak a félreértések elkerülése végett – írja a Mundo Deportivo. A 44 esztendős tréner a Barca B-csapatánál, az AS Románál, a Celta Vigónál, s most a Barcelona felnőttcsapatánál is már az elején tisztázta a helyzetet.